szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Váratlan "vendég" bukkant fel, szájkaratéba fordult a KDNP-s Hollik István sajtótájékoztatója.

A KDNP-s Hollik István kedden a Móricz Zsigmond körtéren tartott sajtótájékoztatót, nem messze a Momentum Mozgalom egyik aláíró standjától, ahol a civiltörvény elleni népszavazáshoz gyűjt aláírásokat a párt.

A kormánypárti politikus „Soros-hálózatróll” beszélt, amikor a Momentum egyik elnökségi tagja, Soproni Tamás a mikrofonok elé lépett, és azt mondta: felháborító, hogy a „jól fűtött” autójából kipattanó kormánypárti képviselő azokat támadja, akik a nemzeti érdekeket védi.

Soproni Tamás megpróbálta megígértetni Hollik Istvánnal, hogy engedi megtartani a kormány a népszavazást és nem futamodik meg úgy, mint az olimpia ügyében, ha a Momentum össze tud most gyűjteni 200 ezer aláírást. Válasz erre nem jött.

A két politikus elbeszélt egymás mellett. Hollik István azt próbálta lassan, tagoltan magyarázni, hogy a Fidesz-KDNP sajtótájékoztatóján vannak éppen, Soproni Tamás pedig, valamivel szaporább tempóban ismételgette, hogy kamukonzultációt indított a kormány szerintük.

A Momentum YouTube-csatornájára feltöltött videóból nem derül ki, vezetett-e valahova a vita.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött

Kisstílű személyes érdekek a felsőoktatás kormányzati einstandja mögött