szerző:
hvg.hu

A pártszerűen működő Soros-hálózat benevezett a magyar választási kampányba – mondta Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióinterjújában.

A magyarok nemcsak részt vesznek, hanem komoly erőfeszítéseket tesznek, hogy elmondhassák a véleményüket – mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban a lezáruló nemzeti konzultációról, amely szerinte eddig a legsikeresebb volt.

A bevándorlás kérdésén Magyarország jövője dől el, és Orbán Viktor szerint a magyaroknak van erről véleménye.

"Ha beengedjük a migránsokat, nemcsak a fideszeseknek kell velük együtt élni" – mondta, hozzátéve, hogy ez a kérdés szerinte felülírja a pártszimpátiákat.

Szóba került az interjúban a másik sikertéma, Soros György is. A miniszterelnök szerint akkor lett a Soros-kérdésből nemzetbiztonsági ügy, amikor "ennek a spekulánsnak az iszonyatos pénze" elkezdett a bevándorlás kérdésével foglalkozni, "majd Soros György úr közzétette a tervét".

Százmilliók fognak kopogtatni Európa kapuján a jobb élet reményében a következő évtizedekben, de Sorosék le akarják bontani a kerítést, és azt akarják, hogy adjunk a migránsoknak pénzt – mondta Orbán Viktor.

"Mi másik jövőt akarunk", ezért állítottak csatasorba minden eszközt, ezért rendelték el, hogy titkosszolgálati jelentést kell készíteni a Soros-szervezetek hátteréről, működéséről.

Ez el is készült, szerdán a kormány meg is tárgyalta a jelentést, de a kormányfő szerint óvatosan kell bánni azzal, hogy ebből mit tesznek közzé.

Azt mondta, Soros György az Európai Parlamentben már végigvitte a tervét, most az Európai Bizottságon van nyomás.

"Fontos, hogy észnél legyünk", mert "egy tehetséges emberrel van dolgunk", aki képes "18 milliárd dollárt betenni" a kívánt területre – közölte. Szerinte Sorosnak "sosem a száját kell nézni, hanem a kezét", mint minden spekulánsnak.

Sorosék el akarják mozdítani, meg akarják gyengíteni azokat a kormányokat, amelyek fellépnek a muszlimok betelepítése ellen, a működésük pártszerű, a vidéki civil központok pedig pártközpontokként működnek majd – tette hozzá.

A Soros-hálózat benevezett a magyar választási kampányba – mondta Orbán Viktor.

A múlt héten lezajlott kínai csúcsról is kérdezték. A miniszterelnök szerint a találkozónak nem ideológiai, hanem gazdasági jelentősége volt.

Arra a kérdésre, hogy megtérül-e valaha a Belgrád–Budapest vasúti beruházás, azt válaszolta, hogy másodlagosnak tartja, forintban megtérül-e valaha a projekt.

Neki az a fontos, hogy a pireuszi kikötőből tervezett útvonal "rajtunk megy keresztül", ezzel pedig megnő a magyar befolyás. Az útvonalért verseny folyt, ezt nyerte el szerinte Magyarország.

A beruházás nagy részét ráadásul kínai pénzből fogják megvalósítani, amit lépésenként kell visszafizetni, mint a Paks II-re kapott orosz kölcsön esetében – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

"Az emberek számára az igazság sosem volt kiemelkedően fontos"

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

A magyar szülők csak álmodnak arról, amit ez a két anyuka kitalált

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Baleset az Ajtósi Dürer soron

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt

A nap videója: a szupersportautó, ami minden pillanatban máshogy hasítja a levegőt