szerző:
hvg.hu

Az orvosok szakmai lelkiismerete tiszta, de az ellátórendszer kapacitása véges.

Nem történt szakmai hiba – mondta Zacher Gábor a Hír TV-nek arról, hogy a Honvédkórház sürgősségijén órákig haldokolt egy beteg, anélkül, hogy el tudták volna látni.

A kórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője azt is hozzátette: az ő és a kollégái szakmai lelkiismerete is tiszta. A sürgősségi osztályokon viszont „mindennapos háború zajlik”, az ellátórendszer kapacitása véges – tette hozzá. Mint mondta, naponta átlagosan 160 beteget kell ellátniuk, pedig közülük sokan nem is igényelnének sürgősségi ellátást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!