szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emlékezetes, a házelnök egy szombaton nyilvánosságra került felvételen arról vallott, hogy a Fidesz "földrajzi bűvészkedéssel" rajzolta át az előző választások előtt a választókerületeket. Tuzson Bence szerint ezzel semmi gond.

Kövér László minden szava vállalható – közölte a Hír Tv szerint Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, miután vasárnapi sajtótájékoztatóján arról kérdezték, mi a véleménye a házelnök zárt körben elmondott, egy nappal korábban nyilvánosságra került kijelentéseiről.  

Kövér Lászlótól – ahogy arról beszámoltunk - szombaton a Reflektor blog tett közzé egy állítólag 2017. januári hangfelvételt, amelyen a fideszes polikus a 2013-as választókerületi reformról beszélve azt mondja a hallgatóságnak: „nem mondom, hogy nincsen benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

Tuzson Bence a Hír Tv cikke szerint azt mondta: kemény munkával hozták létre a jelenlegi szabályozást, az országgyűlési voksolás hatályos rendszerét pedig összességben arányosnak tartja.

„Minden szava e tekintetben vállalható, nevezhetjük ennek a megvalósítását, tehát arányos alkotmányos rendszer megvalósítását egy kemény munkának, akár bűvészkedésnek, ebből a szempontból nincs jelentősége. A tartalom a lényeg. Magyarországon törvényes, arányos rendszer jött létre” – fogalmazott az államtitkár, akinek reagálásáról – vele a házelnökről kiszivárgott beszéddel -  amúgy az állami hírügynökség annak ellenére is elfelejtett megemlékezni, hogy magáról a (Stop Sorosról szóló) sajtótájékoztatóról részletes tudósítást közölt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Megpróbálják felébreszteni a mesterséges kómából a Lengyel Körversenyen bukó kerékpárost

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

Több mint 270 esethez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt

Marabu FékNyúz: Tudósok

Marabu FékNyúz: Tudósok