szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap került elő egy felvétel a köztársasági elnökről, aki 1993-ban még parlamenti képviselőként arról beszélt, miért nem támogatja a Fidesz, hogy a szavazati jogot kiterjesszék a külföldön élő magyarokra. Vadai Ágnes arra szólította fel Ádert, álljon melléjük.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Demokratikus Koalíció alelnöke hétfőn arra szólította fel a köztársasági elnököt, hogy csatlakozzon pártja kezdeményezéséhez, amely megvonná a szavazati jogot azoktól a határon túli magyaroktól, akik korábban nem éltek Magyarországon.

Vadai Ágnes szerint a magyarok háromnegyede az államfővel, "pontosabban a 25 évvel ezelőtti Áder Jánossal" ért egyet a kérdésben. Azt mondta, a témában elindított aláírásgyűjtésüket eddig már közel 200 ezren támogatták.

Amikor még a Fidesz ellenezte, hogy a külföldön élő magyarok is szavazhassanak

Huszonöt évvel ezelőtt egy parlamenti felszólalásában számos érvet hozott Áder János arra, miért nem támogatja a Fidesz a szavazati jog kiterjesztését a külföldön élő magyar állampolgárokra.

Vadai, aki a Sándor-palota, azaz Áder hivatala előtt tartott hétfőn sajtótájékoztatót, egy levelet és egy aláírásgyűjtő ívet szeretett volna átadni hétfőn a köztársasági elnöknek. És bár Áder János éppen akkor érkezett vissza az épületbe, amikor a politikus, nem vette át a borítékot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!