Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

És az nem a rasszizmus.

A Fidesszel szövetségben álló Lungo Drom Békés és Hajdú-Bihar megyei kampányállomásán Farkas Flórián azt mondta, a helyi közösségek semmilyen körülmények között nem támogatják, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen egy esetleges baloldali kormány esetén. A jelenlévő vezetők egyöntetűen kijelentették, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a jelenlegi kormány folytathassa munkáját április 8-át követően.

©

A Lungo Dromot egyáltalán nem zavarta Orbán Viktor miskolci rasszizmusa, azaz amikor március 1-jén lemigránsozta a városba beköltöző roma magyarokat. Sőt, egy nappal később a párt kiadott egy nyiltkozatot: "alaptalan és igaztalan, ezért megdöbbentő és elfogadhatatlan az ENSZ emberi jogi főbiztosának 2018. február 26-án tett nyilatkozata, amely szerint Magyarország kormánya és Orbán Viktor idegengyűlölő és rasszista nézeteket vallana".

Egy nappal a súlyosan rasszista kijelentés után volt képes a Lungo Drom leírni azt, hogy "az ENSZ emberi jogi főtitkárának illene ismernie az Orbán-kormányok eddig végzett rasszistaellenes és kisebbségvédelmi intézkedéseit, a társadalmi tolerancia és felzárkózás terén végzett munkáját" – ekkor rasszistázta le Zeid Raad al-Husszein, az UNHCR vezetője Orbánt.

Farkas maga is sokat tud a felzárkóztatási tevékenységről, hiszen az ORÖ vezetőjeként ő írta alá azokat a szerződéseket, amelyek elherdálták az Út a munka világában program 1,6 milliárdos pénzét – a nyomozás a mai napig "folyik" a NAV-nál.

"Az Orbán-kormány és a magyar miniszterelnök hirdetett zéró toleranciát a magyarországi rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokkal szemben"

– egészen Hódmezővásárhelyig, utána mintha a lovak közé dobta volna a gyeplőt. De Farkas Flórián nem áll meg itt, levelet ír Zeid Raad al-Husszeinnek "az Orbán-kormányok antirasszista és antixenofób munkájáról, amelynek alapján arra kérem majd az ENSZ emberi jogi főbiztosát, hogy vonja vissza állításait a magyar miniszterelnökre vonatkozóan, és kérjen bocsánatot minden magyar és roma embertől téves és messzemenőkig alaptalan kijelentéséért".

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha hatékony céget akar, ezzel mindenképpen foglalkozzon!

Ha hatékony céget akar, ezzel mindenképpen foglalkozzon!

Egyetlen nap alatt 285 millió forinttal gazdagodott Schmidt Máriáék családi cége

Egyetlen nap alatt 285 millió forinttal gazdagodott Schmidt Máriáék családi cége

Vona Gábor beáll Puzsér Róbert mögé

Vona Gábor beáll Puzsér Róbert mögé

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Ki gondolta volna, hogy egy WC-papír-reklám mutat rá a gender szakos kutatások fontosságára?

Ki gondolta volna, hogy egy WC-papír-reklám mutat rá a gender szakos kutatások fontosságára?

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej