szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagypénteken sem maradt el a kormányfő szokásos pénteki rádióinterjúja. Orbán kicsivel több mint egy perc után váltott a kereszténységgel kapcsolatos gondolatokról a migrációra, Sorosra, és arra, hogyan „rúgták ránk az ajtót” a menekültek. Közben egy új kifejezéssel is megismertette hallgatóságát.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Orbán azzal indított a Kossuth Rádión, hogy a keresztény Európa olyasmi, mint a levegő, amiből élünk, természetes módon vesz bennünket körül, ezért érezzük magunkat otthon Magyarországon, hitbéli meggyőződésre való tekintet nélkül. Szerinte ezért is van az, hogy a keresztény Európa kérdése politikai kérdéssé vált.

Nem a hittételekről folyik a vita, hanem arról, hogy az általunk szeretett életmódot, életfelfogást megtudjuk-e őrizni, vagy azt külső hatásra megfogják változtatni. Így visz el minket a keresztény Európa gondolata a bevándorló Európa problémájához és a migráció kérdéséhez

- fogalmazott Orbán.

Szerinte az Európa nyugati részén élők fiatalok egy olyan életre kell, hogy felkészüljenek, amelynek során még látni fogják a keresztény Európa elvesztését, hogy a saját világukban ők fognak kisebbségbe kerülni. „Nem mondom, hogy ez egyszerre következik majd be mindenhol, azonos ütemben, de azt állítom, hogy kerületről kerülete, városról városra elveszítik a keresztény többséget Európában”. Orbán szerint ez a veszély mindenkinek ott lebeg a feje fölött, és az a kérdés, hogy milyen választ adnak erre a veszélyre a különböző európai népek.

A kormányfő úgy folytatta, vannak erre elfogadóbban, határvédelem nélkül reagáló országok, és vannak társadalmak, mint mondta, ilyen a közép-európaiak többsége, benne mi, magyarok is, akik meg akarják védeni a mostani életüket. Ezután még jobban rákapcsolt.

Szívesen segítünk a bajba jutottaknak, oda hajlandóak vagyunk segítséget is vinni, de nem akarjuk tönkre tenni az életünket, és a bajt idehozni

Brüsszel kapcsán úgy fogalmazott, a modern európai politikában a legtöbb vezető jelenidőben él, ha meg a jövőről gondolkodik, az egy-két év, és ezért azok a folyamatok, amik hosszabbak, mint négy év, azok szerinte mindig hátrább kerülnek a döntések megfontolásakor. Márpedig, folytatta, amiről ő beszél, nem négy év alatt következik be, hanem sokszor négy év alatt.

Szerinte a brüsszeliek nem utaznak metrón, nem azokban a városrészekben laknak, ahova betelepítik a migránsokat, az ő környékükön nincsenek no go-zónák, az ő feleségeiket, gyerekeiket valószínűleg nem fenyegeti olyan mértékű veszély, mint az átlagos életet élő nyugat-európai polgárokat – sorolta a kormányfő, mintha nem lenne holnap.

Orbán szerint a magyaroknak személyes tapasztalata van arról, hogyan érte őket „ez a váratlan támadás”. Itt példaként említette Röszkét, majd a Keleti pályaudvart, arról beszélve, hogy a menekültek „ránk rúgták az ajtót és elfoglalták Magyarországot”. Ezután szerényen azt mondta, a magyarok azt is látják, hogy a mostani kormány vele az élen, hogyan védekezett ez ellen.

Új kifejezés: Soros-risk!

Orbán szerint egymás után láttak napvilágot olyan információk, amelyeken maguk a „Soros-hadsereg tisztjei beszélnek. Olyan emberek, akik Soros György nevében leírható nemzetközi hálózathoz fontos beosztásban csatlakoznak, és lényeges munkát végeznek.

A mechanizmus úgy néz ki, hogy Soros pénzéből finanszírozott aktivistákat szerveznek be, utána őket úgynevezett civilszervezetekbe tömörítik, amik aztán hivatalosan is fellépnek olyan célokért, amik Soros birodalmához tartoznak

- fejtette meg Orbán a mostani világunk működését, egy bő két és fél perces tömény sorosozással kiegészítve.

A legmeghökkentőbb kijelentés azonban csak ezután következett, Orbán ugyanis azt mondta, nagyjából kétezer fizetett ember dolgozik most Magyarországon azon, hogy az előttünk álló választások során megtudják buktatni a kormányt.

Információkkal, jelentésekkel, elemzésekkel rendelkezünk, így névre szólóan is tudjuk, hogy kicsodák dolgoznak Magyarország bevándorló országgá alakításán

- jelentette ki Orbán. Azt nem mondta, milyen adatokról van szó, és azt sem, honnan vették azokat.

Miután Orbán kisorosozta magát, a műsorvezető a választásokra terelte szót. A kormányfő itt azt mondta, szereti a választási kampányokat, "dacára annak, hogy ilyenkor letépik az ember fülét". Szerinte az ellenzéki pártok a jövő legfontosabb kérdéséről nem is beszélnek. Azt is mondta, hogy a választásokkor az emberek nem csupán egy kormányt, hanem jövőt is fognak választani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!