szerző:
hvg.hu

Nagypénteken sem maradt el a kormányfő szokásos pénteki rádióinterjúja. Orbán kicsivel több mint egy perc után váltott a kereszténységgel kapcsolatos gondolatokról a migrációra, Sorosra, és arra, hogyan „rúgták ránk az ajtót” a menekültek. Közben egy új kifejezéssel is megismertette hallgatóságát.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Orbán azzal indított a Kossuth Rádión, hogy a keresztény Európa olyasmi, mint a levegő, amiből élünk, természetes módon vesz bennünket körül, ezért érezzük magunkat otthon Magyarországon, hitbéli meggyőződésre való tekintet nélkül. Szerinte ezért is van az, hogy a keresztény Európa kérdése politikai kérdéssé vált.

Nem a hittételekről folyik a vita, hanem arról, hogy az általunk szeretett életmódot, életfelfogást megtudjuk-e őrizni, vagy azt külső hatásra megfogják változtatni. Így visz el minket a keresztény Európa gondolata a bevándorló Európa problémájához és a migráció kérdéséhez

- fogalmazott Orbán.

Szerinte az Európa nyugati részén élők fiatalok egy olyan életre kell, hogy felkészüljenek, amelynek során még látni fogják a keresztény Európa elvesztését, hogy a saját világukban ők fognak kisebbségbe kerülni. „Nem mondom, hogy ez egyszerre következik majd be mindenhol, azonos ütemben, de azt állítom, hogy kerületről kerülete, városról városra elveszítik a keresztény többséget Európában”. Orbán szerint ez a veszély mindenkinek ott lebeg a feje fölött, és az a kérdés, hogy milyen választ adnak erre a veszélyre a különböző európai népek.

A kormányfő úgy folytatta, vannak erre elfogadóbban, határvédelem nélkül reagáló országok, és vannak társadalmak, mint mondta, ilyen a közép-európaiak többsége, benne mi, magyarok is, akik meg akarják védeni a mostani életüket. Ezután még jobban rákapcsolt.

Szívesen segítünk a bajba jutottaknak, oda hajlandóak vagyunk segítséget is vinni, de nem akarjuk tönkre tenni az életünket, és a bajt idehozni

Brüsszel kapcsán úgy fogalmazott, a modern európai politikában a legtöbb vezető jelenidőben él, ha meg a jövőről gondolkodik, az egy-két év, és ezért azok a folyamatok, amik hosszabbak, mint négy év, azok szerinte mindig hátrább kerülnek a döntések megfontolásakor. Márpedig, folytatta, amiről ő beszél, nem négy év alatt következik be, hanem sokszor négy év alatt.

Szerinte a brüsszeliek nem utaznak metrón, nem azokban a városrészekben laknak, ahova betelepítik a migránsokat, az ő környékükön nincsenek no go-zónák, az ő feleségeiket, gyerekeiket valószínűleg nem fenyegeti olyan mértékű veszély, mint az átlagos életet élő nyugat-európai polgárokat – sorolta a kormányfő, mintha nem lenne holnap.

Orbán szerint a magyaroknak személyes tapasztalata van arról, hogyan érte őket „ez a váratlan támadás”. Itt példaként említette Röszkét, majd a Keleti pályaudvart, arról beszélve, hogy a menekültek „ránk rúgták az ajtót és elfoglalták Magyarországot”. Ezután szerényen azt mondta, a magyarok azt is látják, hogy a mostani kormány vele az élen, hogyan védekezett ez ellen.

Új kifejezés: Soros-risk!

Orbán szerint egymás után láttak napvilágot olyan információk, amelyeken maguk a „Soros-hadsereg tisztjei beszélnek. Olyan emberek, akik Soros György nevében leírható nemzetközi hálózathoz fontos beosztásban csatlakoznak, és lényeges munkát végeznek.

A mechanizmus úgy néz ki, hogy Soros pénzéből finanszírozott aktivistákat szerveznek be, utána őket úgynevezett civilszervezetekbe tömörítik, amik aztán hivatalosan is fellépnek olyan célokért, amik Soros birodalmához tartoznak

- fejtette meg Orbán a mostani világunk működését, egy bő két és fél perces tömény sorosozással kiegészítve.

A legmeghökkentőbb kijelentés azonban csak ezután következett, Orbán ugyanis azt mondta, nagyjából kétezer fizetett ember dolgozik most Magyarországon azon, hogy az előttünk álló választások során megtudják buktatni a kormányt.

Információkkal, jelentésekkel, elemzésekkel rendelkezünk, így névre szólóan is tudjuk, hogy kicsodák dolgoznak Magyarország bevándorló országgá alakításán

- jelentette ki Orbán. Azt nem mondta, milyen adatokról van szó, és azt sem, honnan vették azokat.

Miután Orbán kisorosozta magát, a műsorvezető a választásokra terelte szót. A kormányfő itt azt mondta, szereti a választási kampányokat, "dacára annak, hogy ilyenkor letépik az ember fülét". Szerinte az ellenzéki pártok a jövő legfontosabb kérdéséről nem is beszélnek. Azt is mondta, hogy a választásokkor az emberek nem csupán egy kormányt, hanem jövőt is fognak választani.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Melegcsók is szerepel a H&M karácsonyi reklámjában

Melegcsók is szerepel a H&M karácsonyi reklámjában

Nem vicc, jön a videojáték, amelyben Jézus Krisztusként tehetünk csodákat

Nem vicc, jön a videojáték, amelyben Jézus Krisztusként tehetünk csodákat

Meghalt az ember, aki segített kitalálni a vonalkódot

Meghalt az ember, aki segített kitalálni a vonalkódot

Már nem kell Lengyelországba utazni, hogy meghallgassuk Moniuszko fő művét

Már nem kell Lengyelországba utazni, hogy meghallgassuk Moniuszko fő művét

Meghalt egy ember a Hajógyári szigeten, amikor kigyulladt egy viskó

Meghalt egy ember a Hajógyári szigeten, amikor kigyulladt egy viskó

Benézett 330 alá a forint

Benézett 330 alá a forint