szerző:
hvg.hu

Négy körzetben tisztult a kép, de a megegyezést még a pártelnökségeknek is jóvá kell hagyniuk.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Négy egyéni választókerületben állapodott meg az LMP és az MSZP – értesült az Index.

  • Budapest 1. választókerületében (Belváros–Várnegyed) Csárdi Antal LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP–P jelöltje, V. Naszályi Márta. (Ebben a választókerületben nagy harc volt, Fekete-Győr András hétvégén jelentette be visszalépését V. Naszályi Márta javára, miután a Medián mérése őt hozta ki esélyesnek. Az Együtt elnöke, Juhász Péter korábban kiszállt.)
  • Budapest 17. választókerületében (Csepel-Soroksáron) Bangóné Borbély Ildikó MSZP-P-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Tenk András. Itt a fő kérdés, mi lesz az együttes Szabó Szabolccsal, bár Tenk visszalépése azért elbillenti a helyzetet.
  • Pest 6. választókerületében (Gödöllőn) Lengyel Szilvia LMP-s jelölt javára lép vissza az MSZP-s Makrai Zoltán.
  • Csongrád 1. választókerületében (Szegeden) Szabó Sándor MSZP-s jelölt javára lép vissza az LMP-s Bodrog Zoltán.

Nem tudni, hogy más körzetekről is szó volt-e, még ezekről is meg kell hozni a végső döntést a különböző testületeknek. V. Naszályi visszalépéséről a hvg.hu is értesült, úgy tudjuk, a döntést az motiválta, hogy a Várnegyedet nem tartják nyerhetőnek. Cserébe viszont más, az MSZP–P számára fontos körzeteket kérnek az LMP-től, olyanokat, amelyek ebben a listában nem szerepelnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!