szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hogy a külhoni segítőknek csak a mozgósításban lesz-e szerepe, vagy az ukrán határhoz közeli tömeges átjelentkezésekről van szó a XXI. kerületben is, egyelőre nem tudni.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Fidesz csepeli polgármestere, Borbély Lénárd töltötte fel Facebook-oldalára a videót, amelyen óriási taps fogadja a helyi pártirodán vasárnap délelőtt megjelent miniszterelnököt. Orbán Viktor az összegyűlt önkénteseknek arról beszél, hogy vasárnap teljesen új csata kezdődik, ami már csak a részvételről szól,

"úgyhogy nyomják meg, legyenek kedvesek"

– buzdított a miniszterelnök nagy tetszést aratva.

A felvétel érdekessége, hogy azon a Fidesz csepeli jelöltje, Németh Szilárd határon túlról érkezett "csapataik" vezetőit mutatja be Orbán Viktornak. Hogy ők csak a mozgósításban segítenek-e, vagy határon túlról átjelentkezett szavazókat is hoztak-e magukkal az nem derül ki, mindenesetre csütörtökön és pénteken több jelzés érkezett szerkesztőségünkbe, hogy nem férnek fel a csepeli HÉV-re, és a HÉV-végállomásról induló buszokra, mert a járművek tömve vannak hátizsákos-bőröndös, magyarul többnyire nem is beszélő "utazókkal". 

A héten az ország több településéről – főként az ukrán, a szerb és a román határhoz közeli településekről – derült ki, hogy százas nagyságrendben jelentkeztek be egyetlen lakcímre kettős állampolgársággal, így magyar választójoggal bíró szavazók.

Csepel visszavétele fontos a Fidesznek

©

Németh Szilárd körzetében már tegnap is látszott, hogy a mozgósítást nem bliccelik el: a fenti kép a még az esti órákban is tárva-nyitva levő Fidesz-irodán készült. A háttérben álló táblán az aktivisták neve mellett az egyes szavazókörök és különböző nagyságrendű számok szerepeltek – feltehetően, hogy ki hány miniszterelnöki levelet vitt ki, vagy hány háztartást hívott fel. A bejárati pultnál fideszes hűtőmágnesek, beljebb egyéb fideszes kegytárgyak álltak felhalmozva, a VIP-szavazóknak pedig komplett csomag volt összekészítve, amiben még Németh Szilárd szakácskönyve is benne volt.

A csepeli önkormányzat szombaton amúgy egy ingyenkajás-ingyensörös családi fesztivállal gyúrt rá a kampányhajrára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kósa Lajos engedett az ellenzéknek, támogatja Müller Cecília meghallgatását a Honvédelmi bizottságban

Kósa Lajos engedett az ellenzéknek, támogatja Müller Cecília meghallgatását a Honvédelmi bizottságban

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult

Európai Parlament: A közmédia egyes tagállamokban kormányzati propagandává silányult