szerző:
hvg.hu

Az ellenzéki párt szerint a névleges bejelentkezéseket azért tűri a hatalom, hogy szavazókhoz jusson. A kormány ezt visszautasítja.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Még a választások előtt kivizsgáltatná a szabolcsi falvakba fiktíven bejelentett ukránok ügyét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke pénteki sajtótájékoztatóján olyan házakat mutatott be, ahol a választói névjegyzék szerint rengeteg szavazópolgár él – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

A tudósításban bemutatták egy romos tornyospálcai ház fotóját, amelyről Gyurcsány Ferenc azt állította: papíron 180, választásra jogosult ember lakik ott. A valóságban az épület lakatlannak tűnik. Egy kispaládi házban 56, Kisaron pedig állítólag 38 választásra jogosult él egy másik házban, sokan közülük ukrán névvel.

A DK szerint csak papíron élnek a településen az ukrán lakók azért, hogy magyar nyugdíjhoz jussanak és április 8-án a Fidesz mellett szavazzanak.

A DK költségvetési csalás, hivatali visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentést, a rendőrség nyomoz.

A Jobbik is azt állította korábban, hogy több ezer, honosítással állampolgárságot szerzett külföldi vehet részt az áprilisi választáson, ők a Fideszt vádolják csalással.

Tuzson Bence kommunikációért felelős államtitkár szerint a Fidesz semmilyen jogszerűtlen lépést nem követett el, semmi közük az ügyhöz, és a hatóságok majd kivizsgálják, mi történt.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára is hasonlóan reagált pénteken egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Tornyospálca polgármestere telefonon annyit mondott: nem gondolja, hogy a náluk élő ukránok szavaznának április 8-án. Sokan szerinte munkavállalás miatt kértek magyarországi lakcímet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dízelstop: a Suzuki és a Mitsubishi is leszámol a gázolajos motorokkal

Dízelstop: a Suzuki és a Mitsubishi is leszámol a gázolajos motorokkal

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Jön az első 100 kilométeres elektromos hatótávú hibrid

Többtucatnyi pedofil pap nevét hozta nyilvánosságra a washingtoni érsekség

Többtucatnyi pedofil pap nevét hozta nyilvánosságra a washingtoni érsekség

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Mocsok, pókháló, rozsda, rovarok egy budapesti péküzemben

Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot

Arra hiába vár a kormány, hogy a jómódú nők teleszülik az országot