szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Noha sokan azt jósolták, az egy héttel ezelőtti, Kossuth téri tüntetésre összegyűlteknek csak töredéke megy el a most szombati folytatásra, végül mégis sok tízezer ember vonult a Parlament elől a Szabad sajtó útjára. Ott Márki-Zay Péter programbeszéddel felérő felszólalásában a Fidesz által üldözöttek melletti kiállásra hívta fel a tömeget, majd meghirdette a harcot az új ellenzékért. Május 8-ra hívták össze az újabb tüntetést.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Most érkezett

  • A szervezők ismét vonulásos tüntetést szerveztek, ezúttal azonban a Kossuth térről indulak, onnan vonultak a Belvároson át a Szabad sajtó útjára.
  • Szegeden már pénteken "bemelegítettek" a szombati fővárosi akcióra.
  • A demonstráción felszólalt Móra Veronika, Márki-Zay Péter, a szervezők közül Homonnay Gergely, Gyetvai Viktor és Gulyás Balázs, de beszédet mondott Unyatyinszky György újságíró is, akit a Békemeneten bántalmaztak. 
  • A következő demonstrációt az új parlament megalakulásának napjára, május 8-ra hirdették meg.

Percről percre
Sorrend megfordítása

1 2 3 4 5 6 7
12

Köszönjük figyelmüket,

percről percről közvetítésünket a tüntetésről lezárjuk

Ha rendkívüli esemény történik, arról természetesen hírt adunk.

Az Oktogon most

©
©

Az Origo is írt a "tüntikéről"

A lap szerint szépen felmondták Soros György iránymutatásait a tüntetés szónokai, a zsoldosok, akik továbbra sem tudják elfogadni a választási vereséget.

Részletek itt.

Az Oktogonon még jár a villamos

Az Andrássy út azonban le van zárva. Nagyjából 2-300 ember ül és énekel. Egy utánfutón lévő szintetizátorról adják a zenét.

Ismét afterparty várható az Oktogonon

A tüntetők egy része legalábbis oda tart.

Sokan vagyunk, az a lényeg

Tudósítónk az esemény befejezése után lelkes tüntetőkkel beszélgetett. Szerintük ez a mostani tüntetés szervezettebb volt, mint a múlt heti, a szónokok is jobbak voltak, és határozotabb üzeneteket fogalmaztak meg.

Most nem is gondolják úgy, hogy ki fog fulladni a tüntetéssorozat, amelynek a legközelebbi eseményét a fővárosban az új Országgyűlés alakuló ülésének napjára, május 8-ára szervezik.

A lelkes tüntetők szerint a károgókkal sem kell foglalkozni: sokan vannak, az a lényeg - idézték a több szónok által is említett mondatot.

Örömóda – most magyarul

És mint egy hete, most is az Örömóda követi a Himnuszt. Kevéssé klasszikus a feldolgozás, cserébe a szöveg magyarul szólal meg.

©

Mobillal az értelmes ellenzékért

Egyetlen jelöltet akarnak a tüntetők a Fidesz ellen, és ennek alátámasztására a mobiljuk fényét emelik az emberek. A szónokok visszatérnek a színpadra, hogy közösen énekeljék el a Himnuszt.
1 2 3 4 5 6 7
12

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!