szerző:
hvg.hu

A Fidesz 2019-es önkormányzati választási kampányát viszi majd mint országos kampányfőnök. Távozását maga Kósa Lajos jelentette be egy, az Origón megjelent interjúban.

A tárca nélküli miniszteri pozíciómban a Modern Városok Programért feleltem. Amire felkért a miniszterelnök, azt elvégeztem

- mondta az Origón megjelent interjújában Kósa Lajos, akit a 2019-es önkormányzati választások országos kampányfőnökének kért fel Orbán Viktor. Erről szintén a miniszter beszélt, hozzátéve, hogy "ez a feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhatok miniszter".

Az interjúban szóba került, hogy javasolt-e utódot, mire Kósa azt mondta, hogy erről a Miniszterelnökség leendő vezetőjével fog konzultálni. Az EP-választások kampányfőnöki posztját viszont nem ő, hanem Gyürk András viszi majd.

Önkormányzati kampányban nem szervezünk át önkormányzati rendszert

- jelentette ki Kósa, hozzátéve, hogy "2010-ben, az Orbán-kormány által elindított önkormányzati átalakítások jó irányba tett lépések, nincs szükség alapvető változtatásokra".

Kósa szerint "Tarlós István kétségtelenül a legtapasztaltabb fővárosi politikus, nagyon komoly kerületi és fővárosi eredményekkel a háta mögött", és hogy szerinte főpolgármesterként jelentős sikereket tudott elérni, "és nem pusztán a Demszky-korszakhoz képest". Majd hozzátette, hogy "a főpolgármester-jelöltünket a Fidesz elnöke fogja felkérni".

©

Az interjúban a választási eredmények is szóba kerültek, erről Kósa azt mondta, "azt kell látni, hogy a listás és egyéni szavazatokat tekintve a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot Budapesten is. Nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha azt hinné, hogy már megnyerte a fővárost".

Az interjúban ezután nyíltan kijelentette, hogy az országgyűlési választások után az önkormányzati, valamint az EP-választások is a migrációról fognak szólni, "és nem egyéb részletkérdésről".

"A két kampány egymás mellett fog élni, mert aki indulni akar az őszi választáson, az nem hallgathat ezekről a kérdésekről. Minden induló jelöltnek fel kell vállalnia az álláspontját, hogy például beengedne-e menekülttábort a településére vagy küzdeni akar ellene" - mondta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Budapest–New York járatot tervez a Wizz Air vezére

Budapest–New York járatot tervez a Wizz Air vezére

Nemcsak büdösek a poloskák, hanem károsak is

Nemcsak büdösek a poloskák, hanem károsak is

Valamire készülnek Mészárosék, felfüggesztették az Opus és a Konzum kereskedését

Valamire készülnek Mészárosék, felfüggesztették az Opus és a Konzum kereskedését

Akár börtön is várhat Demeter Mártára?

Akár börtön is várhat Demeter Mártára?

Az év legvakmerőbb vádlottja a tárgyalás közben, a bíró és az őrök előtt akart drogot adni társának

Az év legvakmerőbb vádlottja a tárgyalás közben, a bíró és az őrök előtt akart drogot adni társának

Ilyen alacsony vízállás még soha nem volt a Dunán, amióta mérik

Ilyen alacsony vízállás még soha nem volt a Dunán, amióta mérik