szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Talán kitalálják, melyik volt a Magyar Idők és melyik a Népszava a kettő közül, a Magyar Hírlap címoldalán egyáltalán nem kapott helyet az esemény.

"Visszafoglalta a jobboldal az elbitorolt Hír Tv-t", így indul a csütörtök reggeli Magyar Idők, míg a Népszava vezércikkének címe ez: "Hír Tv: visszalökik a kritikátlan múltba". A Magyar Hírlap címoldalán egyáltalán nem kapott helyet az esemény, ők csupán a második oldalon egy rövid cikkben emlékeznek meg a történtekről, helyette a Jobbikról, Czeglédy Csabáról és a spanyolországi migránsügyekről értekeznek a címlapon. A Népszava vezércikkében is megállapítják azt, amiről nálunk is több cikk szólt szerdán:

Az új menedzsment nem bíbelődött sokat a fazonátszabással, a már szerda estére fideszesített adással jelentkező Hír Tv állományának alig egy óra gondolkodási időt hagytak, hogy döntsenek, maradnak-e.

A Magyar Idők vezércikke pedig azt emelte ki: elküldték Kálmán Olgát és Csintalan Sándort, a visszavétel alapján általuk "V-napnak" aposztrofált alkalom során.

Így számol be a HírTV-ügyről a három megmaradt napilap
©

Megírtuk, a Hír Tv szerdán bejelentett fideszes visszavétele után külön bemondták, hogy a csatorna visszatér a jobboldalra, Kálmán Olgát elküldték, Puzsér műsora még kérdéses, hogy marad-e. Este a Momentum tüntetést szervezett a Hír Tv beszántása ellen, melyen a csatorna új stábja is megjelent tudósítani, a tüntetőket pedig elküldték a székháztól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

A Huawei 3 hónappal meghosszabbítja a most lejáró garanciákat Magyarországon

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Megmutatták az új elektromos Skoda hangját

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel

Túl kiváncsi volt az amerikai kémrepülő - üzenték az oroszok egy Szu-27-essel