szerző:
hvg.hu

A Kétfarkú Kutya Párt alapítványáról van szó, az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Szokatlannak tűnő tételt fedezett fel az augusztus 13-i Magyar Közlönyben az mfor.hu. A dokumentumok szerint ugyanis több mint 8 millió forintot kap a Savköpő Menyét alapítvány.

A rendeletetet Orbán Viktor ellenjegyezte, de a történetben igazából semmi meglepő nincs. A Savköpő Menyét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt alapítványa, amelyet azért hoztak létre, hogy legyen hol kezelni az idei választási eredmény után járó állami támogatást. A párt ugyanis 1,75 százalékot ért el a listás szavazáson, így jogosult erre a pénzre.

Sőt, jövőre várhatóan ennél jóval többet kapnak.  A pártalapítványok állami támogatása ugyanis 2019-től több mint a kétszeresére emelkedik. Az Országgyűlés költségvetési bizottságának asztalán fekvő javaslatot a testület ellenzéki elnöke, a DK-s Varju László terjesztette elő, és a kormánypárt is támogatja. E szerint a Fidesz – Balog Zoltán vezette – Polgári Magyarországért pártalapítványa a következő ciklusban 573 millió forint helyett 1,46 milliárdot kap. Hasonló mértékben emelkedik a többi, a parlamenti választáson legalább egy százalékot elért párt háttérszervezetének állami támogatása. Az MSZP Táncsics Mihály Alapítványa 140 helyett 359 milliót, a jobbikos Gyarapodó Magyarországért Alapítvány 274 helyett 702 milliót, az LMP alapítványa, az Ökopolisz pedig az eddigi 83 millió helyett 212 millió forintot kap. De 25 millió jut a Kétfarkú Kutya Párt háttérszervezetének, a Savköpő Menyét Alapítványnak is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Windisch Judit - Kaufmann Balázs Itthon

Felcsút, a falu, ahol nem megy át a Kétfarkú humora

Orbán Viktor háza előtt is ott virít a Kétfarkú jelöltjének plakátja, aki örül, ha annyi szavazatot kap, ahány támogatói aláírást kapott. A Kutya Párt a Fidesz módszerével vágott vissza, talált egy majdnem ugyanolyan nevű jelöltet. A trükk csaknem bejött, de a megtévesztés nem lesz tökéletes. Videós riport Felcsútról, ahol vasárnap választják meg a bokros üzleti teendőire hivatkozva lemondott polgármester, a sok-sokmilliárdos Mészáros Lőrinc utódját. Akit biztosan Mészárosnak fognak hívni.