szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Így már szabad a volt rektor útja a Közigazgatási Felsőbíróság vezetői posztja felé.

Áder János köztársasági elnök jóváhagyta Patyi András a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori tisztségéből való felmondását, derül ki a pénteken megjelent Magyar Közlönyből. Patyi július elején kezdeményezte a rektori megbízatás alóli felmentését augusztus 31-i határidővel, erre bólintott rá most Áder. A felmentésről szóló részt egyébként augusztus 2-ai dátummal szerepel a 17-ei közlönyben.

Patyi a Nemzeti Választási Bizottság elnöki posztjáról is távozott, majd egy törvényt is elfogadtak, amely lehetővé teszi, hogy pályázat nélkül visszatérhessen korábbi hivatásához az a bíró, aki rektori kinevezés miatt hagyta el az igazságszolgáltatási pályát. Patyi András pedig történetesen a Legfelsőbb Bíróság egyik posztját hagyta ott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori széke kedvéért.

A HVG korábban arról írt, hogy Patyi a Közigazgatási Felsőbíróság vezetője szeretne lenni. Ez elől most már minden akadály elhárult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Elfogadtak egy törvényt, amivel Patyi könnyebben lehet bíró

Patyi András korábban a Legfelsőbb Bíróság bírája volt, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lett, de most a Közigazgatási Felsőbíróság vezetője szeretne lenni. Érdekes, hogy most pont egy olyan törvény jelent meg a Magyar Közlönyben, ami mindezt pályázat nélkül lehetővé teszi.

Gergely Zsófia Itthon

Távozik a bírságkirály: lemond Patyi András az NVB elnöki posztjáról

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén Patyi András elnök lemond és akár rögtön új elnököt is választhatnak – tudta meg a hvg.hu. Ezzel gyakorlatilag összenő, ami összetartozik: az elvileg független választási testület vezetője – aki ennek ellenére a kampányidőszakban Orbán Viktorral parolázott – ezzel elhárítja még egy akadályát annak, hogy a tervezett Közigazgatási Felsőbíróság élére kerüljön.

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Eloltották a balatoni nádtüzet, 120 hektáron leégett a berek

Eloltották a balatoni nádtüzet, 120 hektáron leégett a berek

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában