Tetszett a cikk?

Patyi András korábban a Legfelsőbb Bíróság bírája volt, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lett, de most a Közigazgatási Felsőbíróság vezetője szeretne lenni. Érdekes, hogy most pont egy olyan törvény jelent meg a Magyar Közlönyben, ami mindezt pályázat nélkül lehetővé teszi.

A Magyar Közlönyben megjelent törvénymódosítást szúrt ki a Hír TV, amely azt teszi lehetővé, hogy pályázat nélkül visszatérhessen korábbi hivatásához az a bíró, aki rektori kinevezés miatt hagyta el az igazságszolgáltatási pályát.

Patyi András pedig történetesen a Legfelsőbb Bíróság bírája volt, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora lett, ahonnan júniusban augusztus 31-ei határidővel lemondott. A HVG korábban arról írt, hogy Patyit a Közigazgatási Felsőbíróság vezetőjének neveznék ki. De ezt eddig nem lehetett volna megtenni újrapályázás nélkül. Most már meg lehet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat. 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
103-mal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

103-mal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

A gyerekvállalásról forgatott, magyar családokat mutatott be a Guardian

A gyerekvállalásról forgatott, magyar családokat mutatott be a Guardian