szerző:
hvg.hu

Átalakul a Nemzeti Együttműködés Rendszerének médiabirodalma, a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks megveszi az Inform Média Lapkiadó Kft.-t.

A Zoom úgy értesült és arról ír, hogy az Inform Média Lapkiadó megvásárlása mellett a következő hetekben az is eldől, hogy mi lesz a kormánypárti napilapok sorsa, újraindul-e a Magyar Nemzet, illetve mi lesz a Magyar Időkkel.

A vásárlás és a fúzió a kelet-magyarországi médiacéggel lap szerint szeptemberben zajlik le, azt írják, az Inform Média volt informatikai vezetője már át is tette a székhelyét a Mediaworkshoz, hogy megkönnyítse az egyesülést.

Az Inform Média mögött az a Heinrich Pecina áll, aki korábban a Mediaworks kiadó tulajdonosa volt, és 2016-ban megszüntette a Népszabadságot, később Mészárosnak adta el a médiacéget, ezt követően pedig megszerezte a több kelet-magyarországi napilapot kiadó Russmediát, amely felvette ismét korábbi nevét, az Inform Médiát.

Az Inform Média és a Mediaworks között eddig is volt együttműködés, a horoszkóptartalmakat onnan vették át, és több dizájnelemet is. Az Informnak jelenleg három napilapja van, az Észak-Magyarország (B.-A.-Z. megye), a Kelet-Magyarország (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és a Hajdú-bihari Napló (Hajdú-Bihar megye). Ezeknek megfelelően három megyei hírportál is a portfólióhoz tartozik, a Boon, a Haon és a Szon.

Mióta Simicska Lajos bezárta a Magyar Nemzetet, arról lehet hallani, az fideszesített, kormánypárti formában újraindulna, és folyamatosan hallani arról is, mi szükség a Magyar Időkre. Ezzel kapcsolatban a Zoom most azt írja, a lap pénzügyileg siker, a 2015-ös névváltás (korábban Napi Gazdaság volt) évében 872 millió forintos árbevételt produkáló cég 2016-ra 2,4 milliárdra tornászta fel bevételeit, igaz, 2017-ben már csak 1,7 milliárd forint folyt a kasszába.

A tavalyi forgalom-visszaesés okát a nyereség oldalán kell keresni: 2015-ben 343 millió forintos veszteség jött össze, amit igyekeztek nullára hozni. Ez sikerült is, hiszen 2016-ra 342,1 milliós nyereséget értek el, tavaly pedig ezek után már szolid 82 millió forintot hozott a cég a tulajdonosának.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!