szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feltételesen szabadlábra kerülhetnek, a bíróság szerint mintarabok voltak.

2009-ben 14 év börtönbüntetésre ítélték azt a két kaposvári diákot, akik agyonverték egyik barátjukat és egyben osztálytársukat azért, mert már nem akart barátkozni velük. Az akkor 10. osztályos fiatalok előre kitervelték, hogyan végeznek a fiúval: iskola után a tóhoz csalták, ott pedig vésővel és kövekkel agyonverték, majd köveket erősítettek a testére és a vízbe dobták. Az áldozat végül megfulladt.

A tárgyalást vezető bíró akkor megjegyezte, hogy bár a táblabíróság bírái hosszú évek óta tárgyalnak életellenes cselekményeket, csak elvétve találkoztak ilyen brutális, embertelen elkövetési móddal. A fiúk ráadásul korábban az áldozattal vetették meg a ragasztószalagot, amivel később a köveket a lábára erősítették.

A Bors információi szerint jó magaviseletük miatt a fiatalok akár már hónapokon belül szabadulhatnak. Jelenleg egy szombathelyi intézetben töltik büntetésüket, de rabtársaik szerint nagyon jól viselkednek: bekerülésük óta egyetlen büntetést sem kaptak, csak jutalmakat, az őrökkel pedig rendkívül udvariasak. Ezért büntetésük lejárta előtt évekkel feltételesen szabadlábra helyezhetik őket.

A bíróság jogerősen nyolcmillió forint kártérítést ítélt az áldozat szüleinek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Idén sem szabadul John Lennon gyilkosa

A most 63 éves Mark David Chapman még legalább két évig rácsok mögött marad, miután tizedszerre is megtagadták a szabadlábra helyezését.

A Telexhez igazolt az Index volt vezérigazgatója

A Telexhez igazolt az Index volt vezérigazgatója

Így adja elő Varnus Xavér Törőcsik Mari kedvenc popslágerét

Így adja elő Varnus Xavér Törőcsik Mari kedvenc popslágerét

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben