szerző:
hvg.hu

Sosem kaptak ízelítőt a magyar közoktatásból. Pedig az emberi erőforrások minisztere rendszeresen hangoztatja, hogy a magyar kultúrának és hagyományoknak már az óvodától nagy szerepet kell kapniuk az oktatásban.

Az Index információi szerint Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének sem a gyerekei, sem az unokái nem jártak soha magyar állami iskolába.

A tárcavezető korábban maga nyilatkozott arról, hogy ma már felnőtt gyereke az első osztálytól az érettségiig a fővárosi Deutsche Schuléba járt.

A lap szerint az unokák sem vettek részt a magyar közoktatásban. A nagyobbik most szintén a Deutsche Schule tanulója, korábban pedig a budapesti Apple Tree Kindergarten & Nurserybe, a kettő között pedig a Britannica International Schoolba járt.

A kisebbik unoka most óvodás, ő szintén az Apple Tree Kindergarten & Nurserybe jár.

Az Index kereste a minisztériumot, hogy meg tudják-e erősíteni az információjukat, ám egyelőre nem kaptak választ.

A hét elején Kásler egyik államtitkára, Szabó Tünde osztott meg képeket a gyerekei első iskolai napjáról a SEK Budapest International School magániskolából. Akkor megkérdeztük, miért egy évente 2 millió forintos tandíjú intézménybe íratta a gyerekeket, talán nem elég jó a közoktatás? Azt válaszolta: magánügy.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!