szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sosem kaptak ízelítőt a magyar közoktatásból. Pedig az emberi erőforrások minisztere rendszeresen hangoztatja, hogy a magyar kultúrának és hagyományoknak már az óvodától nagy szerepet kell kapniuk az oktatásban.

Az Index információi szerint Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének sem a gyerekei, sem az unokái nem jártak soha magyar állami iskolába.

A tárcavezető korábban maga nyilatkozott arról, hogy ma már felnőtt gyereke az első osztálytól az érettségiig a fővárosi Deutsche Schuléba járt.

A lap szerint az unokák sem vettek részt a magyar közoktatásban. A nagyobbik most szintén a Deutsche Schule tanulója, korábban pedig a budapesti Apple Tree Kindergarten & Nurserybe, a kettő között pedig a Britannica International Schoolba járt.

A kisebbik unoka most óvodás, ő szintén az Apple Tree Kindergarten & Nurserybe jár.

Az Index kereste a minisztériumot, hogy meg tudják-e erősíteni az információjukat, ám egyelőre nem kaptak választ.

A hét elején Kásler egyik államtitkára, Szabó Tünde osztott meg képeket a gyerekei első iskolai napjáról a SEK Budapest International School magániskolából. Akkor megkérdeztük, miért egy évente 2 millió forintos tandíjú intézménybe íratta a gyerekeket, talán nem elég jó a közoktatás? Azt válaszolta: magánügy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szombattól a kettes villamos sem ugyanaz már, mint volt

Szombattól a kettes villamos sem ugyanaz már, mint volt

"Tragédia, hogy felmentést érzünk, ha a járvány áldozata 70 felett járt"

"Tragédia, hogy felmentést érzünk, ha a járvány áldozata 70 felett járt"

A washingtoni tárgyalás után is folytatódott a harc Hegyi-Karabahban

A washingtoni tárgyalás után is folytatódott a harc Hegyi-Karabahban