szerző:
hvg.hu

A rendőrség videót tett közzé R. Szilveszterről, akit a soroksári emberölés elkövetésével gyanúsítanak.

A rendőrség kirakta a honlapjára azt a videót, amelyet szombaton délelőtt egy sajtótájékoztatón mutattak be, és amelyen a soroksári emberölés gyanúsítottja látható.

A 40 éves R. Szilveszter rabruhában tűnik fel a csütörtökön készült filmen, éppen a rendőrségi kihallgatására kísérik. A férfit ugyanis a 2013 szeptemberi soroksári gyilkosság után nem sokkal Siófokon, vagyon elleni bűncselekmény miatt fogták el, és azóta a büntetését tölti.

A rendőrség szombaton tájékoztatott arról, hogy nemrég tudomásukra jutott, hogy a férfi a gyilkosság idején Soroksáron tartózkodott, DNS-e pedig megegyezett a gyilkosság helyszínén felvett mintákkal. A kihallgatásán egyébként a vallomástételt megtagadta, és egy kitalált történettel próbálta megmagyarázni, hogyan kerülhetett a DNS-e a gyilkosság helyszínére.

Itt elolvashatja, mi hangzott el a rendőrség szombati bejelentésén:

A soroksári gyilkosság gyanúsítottja évek óta a rendőrség kezében van

Egy 40 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, a DNS-e alapján lényegében biztos, hogy ő követte el a soroksári gyilkosságot. A férfi korábban a környéken lakott, alkalmi munkákból élt. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be a rendőrség szombaton délelőtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!