szerző:
hvg.hu

Eltelt egy nap az EP szerdai voksolása óta, a kormányfő pedig azóta sem közölt semmit Facebook-oldalán. A fideszesek mind egyenválaszt adnak, ő azonban elnémult.

Megírtuk: szerdán kétharmados többséggel fogadta el az Európai Parlament a holland politikus által készített, és az ő nevét is viselő Sargentini-jelentést.

A magyar kormány az eredmények után csalást emlegetett, a fideszes politikusok pedig egytől egyig ugyanazt hangoztatták közösségi csatornáikon.

Velük ellentében Orbán Viktor miniszterelnök azonban mintha sokkal nehezebben viselné a szavazás eredményét. A kormányfő ugyanis 24 órával az események után sem osztott meg semmit Facebook-oldalán (az utolsó poszt szeptember 11-én került ki) azóta véleményt sem mondott, annak ellenére, hogy a voksolás napját megelőzően több bejegyzést is szentelt a témának. Még egy videót is feltöltött, melyben Magyarország megvédéséről beszélt, igaz, kis bakival: bár vita a franciaországi Strasbourgban volt, ő azt mondta, a belgiumi Brüsszelbe megy csatázni.

A nívódíjas TV2 mindenesetre leszűrte a lényeget: bár az EP megszavazta a Sargentini-jelentést, „a sikert mégis a magyar miniszterelnök érte el”.

A Sargentini-jelentés körül kirobbant botrányról itt olvashatnak további részleteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!