szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajtóhírek szerint elszámolási vita lehet a háttérben.

Mint korábban megírtuk, egy férfi holttestére bukkantak Budapesten a XV. kerületben, a Pólus Center mögött, a Szilas-patak partján.

A pénteki Blikk cikkében már arról ír, hogy az áldozat sikeres építési vállalkozó volt, és nem kizárt, hogy pénz ígéretével csalta gyilkosa a fás-bokros részre.

Csütörtök reggel a rendőrség kordonnal zárta körbe a bevásárlóközpont mögötti területet, egészen késő délutánig helyszíneltek. A lap szerint a kutyásokat és a kocogókat sorra elküldték, nehogy összejárkálják a területet. Úgy tudni, keresőkutyát is bevetettek, és valószínű, hogy az állat nyomot fogott.

A kordonnal körbezárt területen több eldobott, véres papír zsebkendő is hevert a földön, nem messze pedig egy Audi állt. A Blikk szerint ebből arra következtetnek, hogy az áldozat autóval érkezett a helyszínre, majd miután késsel rátámadtak, megpróbált elmenekülni, közben pedig a zsebkendőkkel csillapítani a vérzést. A férfi holttestét reggel hat és hét óra között egy arra járó találta meg.

Gyanúsított még nincs, de mivel felmerült az idegenkezűség gyanúja, emberölés bűntette miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Elképzelhető, hogy a rendőrség munkáját a helyszíntől alig száz méterre élő hajléktalanok segíthetik, akik meghallhattak valamit, s ha így van, úgy közelebb vihetik a rendőröket a bűncselekmény elkövetőjéhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!