A parlament egyetlen kerekesszékes képviselője 51 éves volt.

51 éves korában péntek reggel meghalt Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Most le kell írni a leírhatatlant, megfogalmazni a megfogalmazhatatlant. Azt hittük annál is erősebb. Azt hittük, aki annyi mindent kibír életében, azt senki és semmi nem győzheti le. Tévedtünk. Olyan örökséget hagy ránk, amelyet egyetlen más politikus sem tudna. Kevesebb lesz eztán Tamási, kevesebb lesz az ország háza és kevesebb lesz egész Magyarország

– közölték a hírt péntek félelőtt a politikus Facebook-oldalán.

A Tamásiban élő Hirt Ferenc, 2005-ben lépett be a Fideszbe. 2006 óta volt tagja az Országgyűlésnek, háromszor Tolna megyében választották meg egyéni parlamenti képviselőnek, idén tavasszal pedig a Fidesz-KDNP országos listájáról jutott be az országgyűlésbe.

A 21 évesen autóbalesetet szenvedett politikus a parlament egyetlen kerekesszékes képviselője volt, 2006 óta minden ciklusban tagja volt a parlament esélyegyenlőségi és fogyatékossággal élők ügyeivel foglalkozó albizottságainak.

A politikus néhány napja, a fogyatékossággal élők világnapján tett közzé egy személyesebb bejegyzést magáról:

„Úgy tartja a mondás, hogy ha elesel, állj fel, porold le magad és menj tovább. Sajnos van olyan, mikor az ember elesik és nem tud többé felállni. Egy székhez láncolva kell leélnie az életét. Ezzel megváltozik addigi élete, megváltozik körülötte minden. Olyan hétköznapi akadályokkal találja szembe magát, melyekről soha fel sem merült, hogy gondot jelenthetnek. Az embernek egy része azonban győztesen kerül ki a szörnyű helyzetből. Az ember lelke olyan erőre kap, mint azelőtt soha. Túllendít a megmagyarázhatatlanon és fékezhetetlenül cselekvésre buzdít. Tudja az ember, hogy saját magáért nem sokat tehet, a szeretteire, az orvosaira van bízva, így hát mások szolgálatának szenteli az életét. Apaként, közösségi emberként, ha pedig az élet úgy hozza, politikusként. Én, amíg tehetem, szolgálok. Minél nagyobb kihívások elé állít a sors, annál nagyobb elszántsággal”

– írta Hirt Ferenc december 3-án.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Hosszú Katinka az év legjobbja a FINA-nál

Számot nem tudunk mondani, de mutatjuk: ennyien tüntetnek a túlóratörvény ellen

Számot nem tudunk mondani, de mutatjuk: ennyien tüntetnek a túlóratörvény ellen

Tovább görög a tiltakozás: határátkelőt blokkol az MSZP-s politikus

Tovább görög a tiltakozás: határátkelőt blokkol az MSZP-s politikus

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Fekáliával kenhettek össze egy budapesti KDNP-irodát

Új taxiscég alakult Budapesten

Új taxiscég alakult Budapesten

Újabb emeletes vonatokat vett a MÁV

Újabb emeletes vonatokat vett a MÁV