szerző:
hvg.hu

A veronai buszbalesetben meghalt gyerekek szüleit szólaltatták meg a Tv2-n, csak nem számítottak arra, hogy a kormányszócsőként funkcionáló csatorna élő adásában kimondják: azért az olasz eljárásban próbálják keresni az igazukat, mert gyaníthatóan az buszos cég „kormánypárti kapcsolatai" miatt nem indult magyar eljárás. A Vajna-csatorna két műsorvezetője erre köpni-nyelni nem tudott, annyit tudtak mondani: "köszönjük".

Miközben az elmúlt 24 órában a legfontosabb események a köztévében, illetve az előtt zajlanak, majdnem elsikkadt a kormányszócsőként funkcionáló Tv2 egyik nagy pillanata, amire az ismert reklámból idézve stimmel a szó: megfizethetetlen. Történt, hogy a Vajna-csatorna hétfő reggel behívta a  Mokka adásában 17 halálos áldozattal járó veronai buszbalesetben érintett családtagokat, akik gyereküket, hozzátartozóikat vesztették el a tragédiában. Az aktualitást azt adta, hogy Olaszországban folytatódott a per, aminek tárgyalásán a buszsofőr ezúttal sem jelent meg.

A megtört hozzátartozók folyamatosan próbálják vinni az ügyet és megjeleníteni a médiában, naprakészen sorra válaszoltak a felmerült kérdésekre, főleg az eljárás nehézségeiről. Már majdnem véget ért a beszélgetés, mikor rátértek az egyik fő kérdésre: miért nem nálunk bírálják el a szerintük szabálytalanul átalakított, megmahinált busszal balesetező társaság, illetve sofőr ügyét.

"Az lenne a legtisztább", csak ugye a "kormánypárti kapcsolatok"

Szabályosan megfagyott a levegő a stúdióban, mikor az egyik áldozat családtagja erre indulatmentes szomorúsággal, de határozottan kijelentette:

„Az lenne a legtisztább, ha Magyarországon vonnák felelősségre a sofőrt. Magyarországon viszont ez nem történik meg. Mi élünk a gyanúval, hogy ennek nyilván oka van, tudjuk, hogy a busztársaság felsőbb szálakon kormánypárti kapcsolatokkal rendelkezik, ezért

mi azt gondoljuk, hogy nem véletlen, hogy nincsen gyanúsítás”.

Vagyis az állami reklámokkal teletolt, áprilisi kampányban nyíltan a Fidesz melletti voksolásra buzdító Tv2-n elhangzott, hogy a hozzátartozók a gyanított „kormánypárti kapcsolatok” miatt próbálják Olaszországban keresni az igazukat a busztársaság által elkövetett „szabálytalanság-sorozat” miatt.

Bármelyik igazi riporter erre azonnal rákérdezett volna, mégis mit gyanítanak, de ez egyrészt a Tv2-n kizárt, hiszen a fake news gyártásra vannak ráállítva, nem valódi közéleti műsorokról beszélünk, másrészt láttuk már párszor, a szakmaiságnak milyen csúcsát képviseli Istenes László és a Mádai Vivien. Úgyhogy láthatóan teljesen lefagyva külön-külön gyorsan azt mondták minderre, hogy „köszönjük”, és mutatjuk, milyen arcot vágták a sajátos finisre:

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Megérkezett az első piros Skoda troli Budapestre

Több baleset is történt reggel, több helyen teljes az útzár

Több baleset is történt reggel, több helyen teljes az útzár

Nyomtassa ki gyógyszerét a sarki patikában!

Nyomtassa ki gyógyszerét a sarki patikában!

Meghalt Uri István

Meghalt Uri István

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Egy rasszista kampány nem tesz jót a karriernek

Egy rasszista kampány nem tesz jót a karriernek