szerző:
hvg.hu

A demonstráció egy pontján azt skandálták, hogy "ingyen sör".

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A szatirikus német Die PARTEI tett közzé egy videót arról, hogy január 5-én az Unter den Lindenen lévő berlini magyar nagykövetség előtt tüntettek a magyar "rabszolgatörvény" ellen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt néhány aktivistája társaságában, akik egy nagy molinót is feltartottak.

A demonstráción egy szónok a túlóratörvény lényegéről beszélt, mondván az akár évi 400 óra túlórát is csak három év múlva fogják kifizetni, ha a dolgozó akkor egyáltalán még életben van, és hogy ezzel az a probléma, hogy a bajor CSU-val szövetséges Orbán Viktor a német bajtársainak egy ilyen ajándékot ad, mikor a német cégek képesek kizsákmányolni a saját német dolgozóikat is.

A szónok azt is szóvá tette a második világháborúra utalva, hogy a legutóbbi alkalom, amikor egy állam a németek által elvártnál is jobban kollaborált, még Franciaország volt, és Németország még ezzel is rosszul járt.

Azt is mondta, hogy Orbán inkább építse tovább a kisvasútját Felcsúton és hagyja meg Merkelnek, hogy a német érdekeket képviselje Európában. Azt javasolták a magyar miniszterelnöknek, hogy ha már segíteni akar valahogy a népen, akkor adja meg a legfontosabb élelmiszert a népnek, vagyis a Kétfarkúak követelése szerint az ingyen sört. A német szónok ezt bele is kiabálta a megafonba, a videón ez 2:35 után látható.

A demonstrációt azzal zárták, hogy a táblákat most vissza is lehet adni Sorosnak.

A 2004-ben alapított szatirikus német párt 2014-ben egyébként az Európai Parlamentbe is tudott küldeni egy képviselőt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

Tornagyőzelemre készül együtt Babos és Fucsovics

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

Most a Westendben videózták le Gruevszkit

Most a Westendben videózták le Gruevszkit

A brit nagykövet szókirakóssal emlékezik meg a magyar kultúra napjáról – fotó

A brit nagykövet szókirakóssal emlékezik meg a magyar kultúra napjáról – fotó

Nem elég, hogy drágul az építőipar, a számlákkal is egyre többen csúsznak

Nem elég, hogy drágul az építőipar, a számlákkal is egyre többen csúsznak

A brit vállalatvezetőknek nagyon nem tetszene a megegyezés nélküli Brexit

A brit vállalatvezetőknek nagyon nem tetszene a megegyezés nélküli Brexit