szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A demonstráció egy pontján azt skandálták, hogy "ingyen sör".

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A szatirikus német Die PARTEI tett közzé egy videót arról, hogy január 5-én az Unter den Lindenen lévő berlini magyar nagykövetség előtt tüntettek a magyar "rabszolgatörvény" ellen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt néhány aktivistája társaságában, akik egy nagy molinót is feltartottak.

A demonstráción egy szónok a túlóratörvény lényegéről beszélt, mondván az akár évi 400 óra túlórát is csak három év múlva fogják kifizetni, ha a dolgozó akkor egyáltalán még életben van, és hogy ezzel az a probléma, hogy a bajor CSU-val szövetséges Orbán Viktor a német bajtársainak egy ilyen ajándékot ad, mikor a német cégek képesek kizsákmányolni a saját német dolgozóikat is.

A szónok azt is szóvá tette a második világháborúra utalva, hogy a legutóbbi alkalom, amikor egy állam a németek által elvártnál is jobban kollaborált, még Franciaország volt, és Németország még ezzel is rosszul járt.

Azt is mondta, hogy Orbán inkább építse tovább a kisvasútját Felcsúton és hagyja meg Merkelnek, hogy a német érdekeket képviselje Európában. Azt javasolták a magyar miniszterelnöknek, hogy ha már segíteni akar valahogy a népen, akkor adja meg a legfontosabb élelmiszert a népnek, vagyis a Kétfarkúak követelése szerint az ingyen sört. A német szónok ezt bele is kiabálta a megafonba, a videón ez 2:35 után látható.

A demonstrációt azzal zárták, hogy a táblákat most vissza is lehet adni Sorosnak.

A 2004-ben alapított szatirikus német párt 2014-ben egyébként az Európai Parlamentbe is tudott küldeni egy képviselőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késelés történt az éjjel Zuglóban

Késelés történt az éjjel Zuglóban

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok

Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok