szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat felkéri a pesterzsébeti munkáltatókat, hogy ne alkalmazzák a törvényt.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A XX. kerületi önkormányzat képviselő-testülete a DK, az MSZP, a Párbeszéd képviselői és egy független szavazatával határozatban úgy döntött, hogy nem fogja alkalmazni a túlóratörvényt az önkormányzat cégénél. Egyúttal a testület felkérte a pesterzsébeti munkáltatókat is, hogy a "rabszolgatörvényt" ők se alkalmazzák - írja a 24.hu.

Korábban megírtuk, hogy először Szeged mondott nemet a túlóratörvényre, és Botka László szocialista polgármester akkor arra szólította fel a települések önkormányzatait, hogy csatlakozzanak a bojkotthoz. Legutóbb az országban ötödikként, Ajka városvezetése utasította vissza a 400 óra túlórát is lehetővé tevő jogszabályt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

EUobserver: A járvány komolyan árthat a kelet-európai populistáknak

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták