szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túlságosan átpolitizálódott a Római-part ügye – mondta a főpolgármester.

„Már jó ideje annak örülnék a legjobban, ha népszavazás döntené el, hol épüljön meg a római-parti gát, a hullámtérben vagy a Nánási úton” – nyilatkozta Tarlós István a Blikk.hu-nak. A főpolgármester azzal indokolta ezt, hogy a római-parti védmű kérdése már teljesen átpolitizálódott, „annak ellenére, hogy ő mérnökként mindig is a szakmai döntés pártján állt”.

Az óbudai kerületi újságban egy olyan hír jelent meg nemrég, hogy a kerületi önkormányzat rendezné a Római-partot. Csakhogy Tarlós most azt mondta: a közvetlen part közigazgatásilag a fővároshoz tartozik, a tervezést már elkezdték, de a kerület erre bármikor rácsatlakozhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!