szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szájer maga döntött úgy, hogy nem indul újra a néppárti frakció alelnökségéért, de hallani, hogy a magyar kormánypárt egy nőt delegálna. A Fidesz közben kinézett magának egy fontos bizottságot.

Egyre nagyobb a zűrzavar, hányadán is áll egymással a Fidesz és az Európai Néppárt. Kiderült kedden, hogy mégis büntetni készül az európai pártcsalád a magyar kormánypártot, a tervek szerint nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában a Fidesz politikusai. Szájer József erre reagálva még korábban azt mondta, ő döntött úgy, hogy nem indul újra a néppárti frakció alelnökségéért.

Ugyanakkor Gulyás Gergely arról is beszélt kedden, ők maradnának a Néppártban. „Azt hiszem, jobb ott nekünk. Az Európai Néppárt számára is az a jobb, ha megtart minket” – így a miniszter.

A német Spiegel pedig arról írt, hogy még bonyolultabb legyen a történet, hogy annak érdekében, hogy a Fidesz növelje saját esélyeit, Szájer utódjául egy nőt javasolnak az erősen férfiak uralta közegbe. A Fidesz idei EP-listájáról mandátumot nyert nők az alábbiak:

  • Járóka Lívia, Gál Kinga, Győri Enikő, Bocskor Andrea és Tóth Edina.

De ezzel nem oldódnak meg Manfred Weber problémái, a jelek szerint a Fidesz más, fontos pozíciókat igyekszik megnyerni a Parlamentben. Úgy tudni, a magyar kormánypárt a többi közt a befolyásos Külügyi Bizottságot szemelték ki maguknak.

A Spiegel arról is ír, Weber bekeményítene a Fidesszel szemben, ugyanis mindenképpen szeretne az Európai Bizottság elnöke lenni.

 

(Spiegel, Népszava)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót