szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban arról szóltak a hírek, hiába a felfüggesztés, a Fidesz EP-képviselőit nem bünteti a Néppárt. Kiderült, a magyar kormánypárt EP-képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.

Kedden reggel írtuk a Népszava információja alapján, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az Európai Néppárt (EPP) újjáalakult frakciójának tevékenységében annak ellenére, hogy az EPP márciusban felfüggesztette a magyar párt tagságátMost újfent a Népszava azt írja, mégis lefokozzák a fideszeseket az EP-ben, a Néppárt frakciója tartja magát a párt döntéséhez.

Így a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában.

Erről Pedro López de Pablo szóvivő tájékoztatta a lapot, ami azt jelenti, Szájer József sem pályázott a politikai csoport vezetőségébe. A jelentkezés határideje kedd délelőtt 10 óra volt. A szóvivő hozzátette, a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád, vagyis a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve.

Pedró López de Pablo arról is beszélt a lapnak, hogy a „néppárti bölcsek” jelentése alapján az EPP novemberben fog dönteni a Fidesz sorsáról a kereszténydemokrata pártcsaládban, és ekkor határoznak majd a frakcióban is a továbbiakról.

A Néppárt frakciója szerdán tartja alakuló ülését Brüsszelben. Ezen megválasztják a régi-új elnökséget, várhatóan ismét Manfred Webert választják a frakció elnökének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Közúton cirkált a vadonatúj BMW iX, le is fotózták

Orbán Viktor külön posztban búcsúzik az elhunyt Igaly Diánától

Orbán Viktor külön posztban búcsúzik az elhunyt Igaly Diánától

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező