szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A független jelölt Veres Pál iskolaigazgató mögött felsorakozott az ellenzék. Veresnek korábban több összetűzése is volt a fideszes városvezetéssel.

Veres Pál, a Függetlenek SZIVE polgármester-jelöltje lesz Miskolcon az ellenzék (MSZP, DK, Párbeszéd, Padtársak, Momentum, LMP, MMM, Jobbik, Velünk a Város Egyesület) közös jelöltje. A Velünk a Város közleménye szerint vele vezethető vissza Miskolc a fejlődés útjára, és Veres Pál vezetésével újra felvirágzik Nagy-Miskolc. Független jelölti indulását július 1-jén jelentette be.

Veres a saját Wikipédia-oldala szerint 1962-ben született, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója 1997-től. 1986-ban végzett matematika-fizika-számítástechnika szakos tanárként, Beke Manó- és Graphisoft-djas. A Kriza Ákos-féle fideszes városvezetéssel többször konfliktusba került, egyszer a gimnázium átnevezése ügyében, másszor pedig 2012-ben azért, mert nem hosszabbította meg a városvezetés az igazgatói kinevezését, pedig más nem pályázott, és az Oktatási Bizottág is elfogadta a pályázatát. Az ügyben még szimpátiatüntetésre is sor került.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donald Trump utoljára kegyelmezett meg két pulykának

Donald Trump utoljára kegyelmezett meg két pulykának

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával

A Kreml elmagyarázta, Putyin miért nem oltatta be magát az orosz vakcinával