szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egykori zsidózó és cigányozó kijelentései Orbánnak is kínosak voltak, a Fidesz egyszer már ki is zárta, most mégis támogatják.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Facebook-oldalán jelentette be az edelényi polgármester, Molnár Oszkár, hogy az október 13-i önkormányzati választáson ismét újraindul a polgármesteri székért, és bár független jelöltként, de

a Fidesz-KDNP támogatásával.

Ez azért fura, mert Molnár Oszkár egészen 2010-ig Fidesz-tag volt, ekkor végül azért zárták ki a párt soraiból, mert el akart indulni függetlenként a 2010-es parlamenti képviselő-választáson a Fidesz jelöltje, Daher Pierre ellen.

Molnártól a párt azután vonta meg fokozatosan a bizalmat, hogy 2009-ben nyilvánosságra került a helyi tévé felvétele, amelyen azt mondta: "Szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

Később Molnár Oszkár egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, hogy több segélyt kapjanak utána. A polgármester a melegekről is kifejtette véleményét: "Majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek" – utalt a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárára, aki nyíltan felvállalta másságát.

Molnár Oszkár kijelentéseit a médiának akkor még szívesen nyilatkozó Orbán Viktor is "kínosnak" nevezte, bár ez akkor még nem vonta maga után a pártból való kizárást, azt végül a Daherrel szembeni indulása miatt lépték meg.

A 2010-es választáson Molnár Oszkár egyébként egyedüli függetlenként az országban bejutott a parlamentbe Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as számú választókerületének országgyűlési képviselőjeként, 2014-ben azonban a parlamenti mandátum helyett inkább az edelényi polgármesteri szék mellett döntött, és azóta is ő vezeti a várost függetlenként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!