szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester azért lépett, mert "az utóbbi hónapokban megszaporodott a demagóg megnyilvánulások száma".

Környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki Tarlós István, a feladatot hétfői hatállyal Szabó József, a Főkert Zrt. vezérigazgatója látja el – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A megbízólevélben a kinevezés okairól azt írta a főpolgármester, hogy

az utóbbi hónapokban ugrásszerűen szaporodott a favédelemmel és zöldpolitikával kapcsolatos, kissé demagóg, olykor hisztérikus kommunikációs megnyilvánulások száma.

Ezek a megnyilvánulások nem ritkán ellentétesek a főváros érvényes, elfogadott klímastratégiájával és zöldinfrastruktúra fejlesztési koncepciójában foglaltakkal, ezért szükséges, hogy utóbbiak érvényesítése és a hiteles kontroll egy kézbe kerüljön.

Tarlós az új főpolgármesteri biztost felhatalmazta a fenti tárgykörben hozott intézkedések végrehajtásának ellenőrzésével, a főpolgármester nevében az indokolt, gyors reakciók megtételével, valamint "a különféle megnyilvánulásokra történő, a valóságnak megfelelő" kommunikációval.

Szabó József megbízatása határozatlan időre szól.

Arról már mi is írtunk, hogy harminc év múlva egy kutatás szerint Budapest olyan forró lesz, mint most Szkopje, így a klímaváltozás és a környezetvédelem szó szerint égető kérdés lett a magyar fővárosnak is. Tarlós István a TV2 egyik reggeli műsorában ígérte be a környezetvédelmi intézkedéseket, amibe beleérti a mobilitást, a közlekedést, és a klímaváltozással kapcsolatos kérdéseket is. Azt mondta, 49 specifikus intézkedés konkrétan ki van dolgozva.

A fővárosi önkormányzattól ezért elkértük a főpolgármester klímaprogramját, amire válaszul átküldték Budapest Klímastratégiáját, amiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Budapestre is lecsap a klímaváltozás, és Tarlós ezt nagyon jól tudja

Sötét jövőt vázol fel Budapest klímastratégiája, amelyet a főpolgármester egyfajta zöldprogramként hirdet az önkormányzati választás előtti kampányban. Villámárvizek, üzemzavarok, dráguló tömegközlekedés, trópusi betegségek elterjedése - ezeket mind elhozhatja az éghajlatváltozás. De a fővárosnak van egy majdnem ötven pontból álló - bár néhol elég homályos - programja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Tarlós: Karácsony nem ismeri a fővárost, nem budapesti

Negatív kampánnyal indított és nyilvánvalóan azt is folytat az önkormányzati választásokig Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt – mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, amelyben elmondta, hogy a következő ciklusban folytatnák a megkezdett programokat.