szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kisebbik gyermek a Debreceni Nemzetközi Iskolába jár, ahol az éves tandíj 2 millió 897 ezer 500 forint.

Magánügynek tekinti gyermekei oktatását Papp László debreceni fideszes polgármester – jelentette ki a politikus a helyi Cívishírnek. Papp azután került a hírekbe, hogy a Népszava megírta: az újrázni készülő polgármester lánya is a most induló nemzetközi iskolába jár Debrecenben, ahol csaknem 3 millió forint a tandíj.

Papp azt mondta, attól, hogy a gyerek a magániskolába jár, polgármesterként és apaként is nagyon elégedett a debreceni közoktatás színvonalával. Szerinte a nemzetközi iskola nem elvett,

hanem hozzátett a debreceni oktatási rendszerhez.

A Magyar Hang megjegyzi, a Modern Városok Program részeként felépülő iskolát polgármesterként maga Papp avatta fel idén nyár végén.

A pallagi városrészben felhúzott oktatási intézményben két óvodai és két általános iskolai osztállyal indult a tanév. Az ovisoknak 2 millió 440 ezer forintot, az elsősöknek és a másodikosoknak évi 2 millió 897 ezer 500 forintot kell fizetni, hogy oda járhassanak.

A különleges iskoláról mi is írtunk, helyszíni riportunkat itt tudja elolvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Szúrja Törökország szemét egy romániai magániskola-hálózat

Törökország azt akarja, hogy zárják be Romániában a Lumina-iskolákat, mert azokat állítólag Fethullah Gülen hitszónok körei finanszírozzák, és valójában a fiatalok iszlamizációját végzik - írja a Transindex. A török kormány szerint az Egyesült Államokban élő Gülen állhat a múlt heti sikertelen puccskísérlet mögött, ezért Törökországban most égre-földre üldözik a híveit.

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Cser-Palkovics: Nem a Fideszre és nem Orbán Viktorra tettem esküt

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség

Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikáról: Higgadtságra lenne szükség