szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy idős férfi kezdett tornázni és kiabálni az ellenzéki sajtótájékoztatón.

Végre bejutottak Papp Dánielhez, az MTVA vezérigazgatójához tárgyalni az ellenzéki képviselők, ám az MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Gréczy Zsolt és Varju László, a párbeszédes Kocsis-Cake Olivo, a liberális Bősz Anett és a független Hadházy Ákos nem igazán kapott választ a kérdéseikre.

A tárgyalás után a képviselők közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol épp arról kezdtek beszélni, hogy semmiféle ígéretet nem kaptak arra, hogy az önkormányzati kampányban kiegyensúlyozott lenne a tájékoztatás, vagy sor kerülne vitára, amikor a sajtótájékoztatót egy idős férfi zavarta meg bohócorral és színes kalapban, labdákat kezdett dobálni az ellenzéki képviselőknek, miközben a Vadhajtások embere, Bede Zsolt cirkuszi dalt énekelt.

Az idős férfi ezután azt próbálta utánozni, ahogy Hadházy és Varju a földön fekszik a tévészékházban, a képviselőket pedig arról kérdezte, hogy kell-e nyugdíjemelés, többek között azt kiáltotta, hogy "csak így tovább, Viktor", illetve később Hadházynak, hogy "Ákos, inkább tornázzál a korláton, az jobban megy"!

A kis intermezzo után a sajtótájékoztató folytatódott, ezen Hadházy részeredményként értékelte, hogy legalább beszélni tudtak Papp Dániellel, de szerinte ő is úgy viselkedett, mint a bohócruhás férfi, válaszokat nem kaptak, csak bizonyosságot nyertek, hogy Papp nem maradhat a közmédia vezetője. Hozzátette, a legfontosabb szerinte kérdés az, hogy miért nem szerepelhetnek élőben ellenzéki politikusok a közmédiában, de erre választ nem kaptak.

Hadházy belengette, hogy október 23-án az MTVA-hoz szeretne tüntetést szervezni.

Bősz Anett azt mondta, Papp arra hivatkozott, hogy a köztévé betartja a törvényeket, de a képviselő szerint ez azt bizonyítja, hogy a törvény és az igazság már eltávolodtak egymástól. Kocsis-Cake Olivio azt mondta, arra sem kaptak választ, hogy Rogán Antaltól kapnak-e utasításokat, illetve hogy fenyegetik-e a munkatársakat. "Ez 90 millliárdos választási csalás" – mondta arra utalva, hogy a közmédia a beszámolóinál ugyanazokat a szavakat és kifejezéseket használja, mint a Fidesz a közleményeiben.

Harangozó Tamás azt mondta, azt sem sikerült tisztázni, hogy Papp Dánielnek milyen jogköre van, ugyanis azt sem tudta megmondani, hogy vezérigazgatóként milyen befolyása van a műsorokra. Hozzátette, az biztos, hogy a korábbi biztonsági őröket lecserélték, de Papp azt sem mondta meg, hogy miért.

Varju László közölte, bírósági ítélet szerint kérhetnek tájékoztatást az MTVA-ban, de az ellenzéki pártok közös követelését, a kiegyensúlyozott tájékoztatást most is megtagadták, ezzel a médiatörvény be nem tartásán túl a választások elcsalásában vesz részt egy állami intézmény. Az ellenzék pártjai ezért tiltakoznak, de újra próbálkoznak majd.

Az idős férfi később kérdésekre azt mondta, magánemberként ment a helyszínre, mert ő a "lekezelt vidéki ember, akit lekezelnek, és azt mondják, nem tudja". Azt is mondta, a bohócorr ötletét Tordai Bencétől lopta, ő ugyanis korábban Polt Péternek vitt bohócorrot a parlamentben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!