szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hónapok óta tartó huzavona után leült ellenzéki képviselőkkel tárgyalni Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, de a képviselők nem lettek sokkal okosabbak.

Leültek tárgyalni Papp Dániellel, az MTVA vezérigazgatójával ellenzéki képviselők hétfőn délelőtt, hogy feltegyék neki a közmédia működésével kapcsolatos kérdéseiket. Az MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Varju László és Gréczy Zsolt, a liberális Bősz Anett, a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio és a független Hadházy Ákos Pappot arról próbálta faggatni, hogy hogyan lehetséges, hogy nem hívnak be ellenzéki képviselőket a műsorokba.

Papp Dániel a kérdésekre azt válaszolta, hogy ő politikától független személy, és 

ha a tartalommal bármi probléma van, akkor forduljanak a megfelelő hatósághoz.

Azt is mondta, hogy

mi betartjuk a törvényeket, a mi tartalomkészítésünkre nem érkezett elmarasztalás, ha problémájuk van a pártarányokkal kapcsolatban, tegyék meg a megfelelő panaszokat.

Azzal kapcsolatban, hogy az MTVA december óta lecserélte a fegyveres biztonsági őröket, Papp csak annyit mondott, a váltás mellett döntöttek, de nem indokolta, hogy miért. Azt hangoztatta, hogy nem állította sem azt, hogy nem voltak velük megelégedve, sem azt, hogy igen.

Arra a kérdésre, hogy miért nem szerveznek vitát, továbbra is csak azt hangoztatta, hogy a törvényt betartva készítik a műsoraikat, ha pedig a képviselők úgy érzik, hogy nem, akkor tegyenek bejelentést erről. Közölte, a műsorokért a Duna Médiaszolgáltató Zrt. felel, amelynek a munkáját az országgyűlés felügyeli, de nem az egyes képviselők.

"Megvannak azok a helyek, ahol a képviselők ezt a jogot gyakorolhatják, ellenőrzési joguk önöknek nincsen, ennek megvan a megfelelő színtere" – mondta Papp, aki nevesítette is a parlament költségvetési és kulturális bizottságát, illetve közölte, hogy ha a képviselőknek bármi problémája van, akkor forduljanak a Médiahatósághoz. Kérdésre hozzátette azt is: "Nem tisztem megítélni, hogy az NMHH milyen döntést hoz, nem tisztem bírálni".

Arra kérdésre, hogy konkrétan ki dönt arról, hogy kit hívhatnak be műsorba és kit nem, Papp azt mondta, ez nem hozzá tartozik, hanem a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-re.

Hadházy rákérdezett Papp Dániel hírhamisítási ügyére is, erről azt mondta,

Ön hírhamisítással vádol, de soha egy bíróság sem mondta ki ezt rólam, egy bírósági ítélet csak azt mondta ki, hogy hírhamisítónak lehet nevezni.

Arra a kérdésre, a Rogán Antal-féle minisztériumból kapnak-e utasítást, illetve kapcsolatban vannak-e vele, Papp azt válaszolta, hogy "nem".

A vezérigazgató akkor is a törvények betartásával védekezett, amikor arról kérdezték, hogy törvényes-e, hogy Orbán Viktor kéthetente élő rádióinterjút ad, ellenzéki vezető politikusok pedig nem kerülhetnek adásba.

A közmédia betartja a törvényeket, a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvét

– hangoztatta végig Papp.  

A tárgyalás után az ellenzéki képviselők sajtótájékoztatót tartottak, amit egy bohócruhás férfi zavart meg. Erről itt nézhetik meg videónkat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kunetz: Tömegnyomor lehet a nyitva tartó üzletekben

Kunetz: Tömegnyomor lehet a nyitva tartó üzletekben

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost

Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost