szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézmény azt írta, az igényelt tárgyak listáját összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is odakerültek, amelyeket a kórház természetesen kötelezően biztosít.

Ahogy korábban megírtuk, karácsonyi adománygyűjtést indított osztályai megsegítésére a budapesti Szent János Kórház. Az intézmény a Facebookon tette közzé, hogy milyen fogyóeszközökre lenne szükségük: szerepelt köztük evőeszköz, pelenka, ragtapasz, lázmérő, villanykörte, gumikesztyű, meleg ruha és cipő, párna, takaró és vécédeszka is.

Pelenka, vécédeszka, szaloncukor - adományokat vár a Szent János Kórház

Az intézmény karácsonyi gyűjtést indított az osztályai megsegítésére. Terjedelmes a lista.

Miután a hírt több médium is lehozta, a kórház honlapjára kikerült egy magyarázkodó közlemény. E szerint az ünnepek közeledtével nagyszámú lakossági megkeresés érkezik hozzájuk különféle felajánlásokkal. "Legtöbben a gyermekosztályainkat támogatnák játékokkal. Ezekből azonban év közben is annyit küldenek, hogy több alkalommal udvariasan vissza kellett utasítanunk a felajánlásokat. Ennek kapcsán merült fel, hogy állítsunk össze egy listát azokról az eszközökről, amik valóban segítenék a dolgozók és a betegek mindennapjait, így senkit nem bántanánk meg azzal, hogy nem élünk a segítő szándékával."

Ezért aztán körlevélben kérték az osztályokat, gyűjtsék össze azokat az eszközöket, amelyek a szorosan vett gyógyító tevékenységen túl hasznosak lehetnek az osztály életében. Jelezték: kiemelt számban látnak el hajléktalan betegeket, akiket új ruhával, takarókkal megajándékozva igyekeznek kiadni az osztályokról, és minden olyan eszköz is a listára került, aminek például egy gyermekét kísérő szülő híján lehet egy sürgős felvétel során.

A kórház szerint vannak azonban olyan alapvető tárgyak, amelyek csak tévedésből jelentek meg a listán:

A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amelyeket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira."

Azt is megjegyezték, úgy érzik, hogy a kezdeményezést több, általuk ellenzékinek tartott lap kiforgatta:

Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja, és a negatív kampány részévé teszi."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Milliárdokat költ a kormány a SOTE klinikáinak költözésére, csak az orvosok nem értik, miért

Sietteti a kormány a Semmelweis Egyetem klinikáinak költözését a felújítás előtt álló Szent János kórház és a Kútvölgyi Klinikai Tömb területéről, pedig néhány orvos már nyílt levélben kéri, hogy függesszék fel az erről szóló kormányhatározatot. A szakma nem érti, miért dobnak rengeteg pénzt ideiglenes megoldásokra ahelyett, hogy megvárnák, amíg felépülnek az új épületek. Az egyetem biztos benne, hogy a betegellátást nem zavarja majd semmi, de néhány ideiglenes megoldásra azért így is rászorulnak majd – például mobil röntgengépekre, amíg be nem szerelik az újat.