szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dódity Gabriella kerületi fideszes képviselő szerint nem támogatják, hogy a meghallgatások nyilvánosak legyenek, mert fut egy hatósági nyomozás az ügyben.

Januárban döntenek a Lackner-ügyben felállítandó tényfeltáró bizottságról – írja az Index. Lackner Csabáról az önkormányzati választási kampányban jelentek meg videó- és hangfelvételek a Hír Tv-ben, amelyeken egyrészt fehér port rendezget, másrészt a kerületi politikában történő lopásokról beszél.

Decemberben jelentette be az LMP, hogy rendkívüli testületi ülést szeretnének januárban, hogy végre felálljon az a vizsgálóbizottság, ami a korrupciógyanús ügyeket vizsgálná. Az LMP-s Ferenczi István azt javasolta, hogy minden párt delegáljon tagot egy 5 vagy 7 fős bizottságba.

Ferenczi most az Indexnek elmondta, a bizottságot a képviselőtestület hozhatja létre a határozati javaslata alapján. Úgy tervezik, hogy hat hónapig fog tartani a vizsgálat, mert az ügyeknek sok szereplője van, a meghallgatások sok időt vesznek igénybe. Azt is elmondta a képviselő, hogy a meghallgatásoknak alapesetben nyilvánosnak kell lenniük.

Gajda Péter, a kerület szocialista polgármestere korábban arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy ő is támogatja a vizsgálóbizottság felállítását, noha nem lát kerületeken átívelő mutyit, és szerinte a Lackner-felvétel egy kocsmai locsogás. Gajda most azt mondta, nem tudja előre megmondani, hogy a vizsgálat a beadott formában fog-e megvalósulni, mert módosítók még érkezhetnek hozzá, és valószínűleg érkezni is fognak.

Dódity Gabriella, kerületi fideszes képviselő az Indexnek azt mondta, semmiféle feltáró munkából nem akarnak kimaradni, viszont komoly aggályai vannak a bizottsági munka nyilvánosságával kapcsolatban. A képviselő szerint, mivel a Nemzeti Nyomozó Iroda több gyanú kapcsán is nyomoz, a nyilvánosság ilyen esetekben nem biztos, hogy segíti a hatóság munkáját. Alapesetben helyeslik a nyilvánosság bevonását, de a nyomozás miatt most ezt nem támogatják.

A fideszes képviselő azt is elmondta, kérdéses hogyan tud egy vizsgálóbizottság elfogulatlanul és pártatlanul munkát végezni és ténymegállapításokat tenni a saját tagjaira vonatkozó súlyos állításokat vizsgálva "ha abban baloldali összefogás képviselői vannak többségben".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

Kitartó titkolózás: huszonharmadszor söpörte le a Fidesz az aktanyilvánosságot

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit