szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pártok már azt is tudják, kiket delegálnának a testületbe, hangzott el egy délelőtti sajtótájékoztatón.

Rendkívüli testületi ülést szeretne januárban kispesti LMP, hogy végre felálljon az a vizsgálóbizottság, amely a korrupciógyanús ügyeket vizsgálná – erről tartott közös sajtótájékoztatót a XIX. kerületi önkormányzat épülete előtt Ferenczi István az LMP és Paróczai Anikó, a Momentum helyi képviselője.

A tájékoztatón elhangzott, szeretnék, ha a vizsgálóbizottságban minden párt képviselője ott lenne, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, a DK, az LMP és a Fidesz már jelezte is ezt a szándékát. Paróczai Anikó azt mondta, a bizottság feladata lesz, hogy megnézze, mi hangzott el azokon a felvételeken, amelyeket a Hír Tv és a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra, és amelyeken – állításuk szerint – a helyi képviselő, Lackner Csaba látható és hallható. A videón látható férfi kokainnak tűnő anyagot rendezget, a hangfelvételen pedig súlyos korrupciós vádak hangzanak el, amelyek a kispesti polgármestert, Gajda Pétert is érintik. Lackner Csabát a választás után kizárták az MSZP-ből, de képviselői mandátumát nem adta vissza.

A képviselők szerint a felvételek valódiságát, életszerűségét támasztja alá, hogy Guzmics Zsombort elküldték az Építéshatósági Iroda éléről, a vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián pedig fizetésemelést kapott.

Gajda Péter, a kerület szocialista polgármestere korábban arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy ő is támogatja a vizsgálóbizottság felállítását, noha nem lát kerületeken átívelő mutyit, és szerinte a Lackner-felvétel egy kocsmai locsogás. A 24.hu írt arról korábban, hogy Kispesten és Ferencvárosban ugyanaz a kör az egyik kerületben a pályázat győztese, míg a másikban a pályázat vesztese volt.

Paróczai Anikó beszélt az általa kért és kapott önkormányzati szerződésekről is, amelyekről a hvg.hu is beszámolt, a képviselő azt mondta, ha várakozásuk szerint januárban felállna a testület, inkább a tagokkal, nem pedig a Gajda Péter vezette önkormányzattal működne együtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás

Karácsony szerint elkerülhetetlennek látszik a további szigorítás

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát