szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két gyanúsított van az ügyben, ami szóba került a hangfelvételen, amely gyanúba keverte Lackner Csabát.

A kispest.info információi szerint 43,5 millió forintos sikkasztás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség hónapok óta a kispesti önkormányzat egyik cégnél, a Közpark Nonprofit Kft.-nél történtek miatt. A lap úgy tudja, a gyanú szerint a cég egyik alkalmazottja 66 darab valótlan tartalmú számla alapján utalta el a 43,5 millió forintot a cég számlájáról, amiért maga a cég vezetője, Bán Zoltán tett feljelentést.

A Közpark felügyelőbizottságának elnöke a korrupció- és kábítószerezés gyanújába került Lackner Csaba, a cég ügyei pedig szóba kerültek a Magyar Nemzetben nyilvánosságra hozott hangfelvételen. A Lacknernek tulajdonított mondatokban az hangzik el, hogy felvettek egy "nemzetközi szélhámost" az önkormányzathoz, aki mintegy 43 milliót lopott el a kerület pénzéből.

Az a lényeg, hogy 43 millió forintot utaltattak el maguknak úgy, hogy a B. Z. is meg én is jóváhagytunk, úgy csempészgette bele az utaláscsomagba a csaj

– hangzott el a felvételen. A történet így folytatódott:

Én csak úgy hagytam jóvá, hogy én minden hónapban megnézem a Közparknak az utalásait, csinálok egy felügyelőbizottsági jegyzőkönyvet, hogy láttam. Én ott felügyelőbizottsági elnök vagyok. Hallod, egy igazi szélhámos csaj, lenyúlt b…meg a Közparktól 43 millió forintot. És még akkor is kihúzta magát, amikor bejöttek érte a rendőrök.

A hvg.hu megkeresésére a BRFK azt közölte, a Közpark Kft. által tett feljelentés ügyében a nyomozás folyamatban van, a rendőrök egy embert csalás, egyet pedig pénzmosás vétsége miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Gripenek búcsúztatják ma Budapest felett az utolsó Pumát

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált

Lantos Gabriella: Jó az orosz vakcina, de az engedélyezése politikailag motivált