szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfőbb ügyész szerint ugyanez a helyzet Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő botránya ügyében is.

Három ügyben is folyik nyomozás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán Borkai Zsolt ügyében – derült ki Polt Péter írásbeli válaszából. A legfőbb ügyész Ungár Péter országgyűlési képviselő kérdéseire reagált, a levelet az ügyészség honlapján hozták nyilvánosságra.

Polt azt írta: a nyomozás jelenleg is zajlik, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt az ügyben.

Hasonló a helyzet Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő ügyében is, ahol szintén folyik a nyomozás, de nem volt gyanúsítotti kihallgatás.

Polt arra is emlékeztetett, hogy egyelőre

mindkét ügy a felderítési szakaszban van.

Borkai Zsolt volt győri polgármesterről az Ördög ügyvédje című blog közölt fotókat, amiken a politikus félreérthetetlen helyzetben látható egy adriai jachton. Borkait ugyan újra megválasztották Győr első emberének, de később lemondott tisztségéről.

Lackner Csabáról a Hír Tv és a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra felvételeket, amelyeken – állításuk szerint – a helyi képviselő kokainnak tűnő anyagot rendezget, a hangfelvételen pedig súlyos korrupciós vádak hangzanak el, amelyek a kispesti polgármestert, Gajda Pétert is érintik.

Lacknert a választás után kizárták az MSZP-ből, de képviselői mandátumát nem adta vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A rendőrség egyesítette a Borkai-ügyben indult eljárásokat

Több fel- és bejelentés is érkezett a rendőrségre Borkai Zsolt volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele ügyében. Az eljárásokat egyesítették a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt alig pár napja elrendelt nyomozáshoz.

A válságban Brüsszel is engedékenyebb, amit Orbán is kihasznál a haverok javára

A válságban Brüsszel is engedékenyebb, amit Orbán is kihasznál a haverok javára

Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Orbán: Június elejére hétmillió magyar megkaphatja az oltást

Orbán: Június elejére hétmillió magyar megkaphatja az oltást