szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter és vendége a Puskás Arénában találkozott.

Zárt kapus volt a meccs a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágója, a külügyminiszter mégis a stadionban szurkolt.

Erről maga Szijjártó Péter osztott meg képet a Facebook-oldalán.

A kommentelők egy része felháborodott, mert a szigorú szabályok miatt a szurkolók nem nézhetik kedvenc csapataik küzdelmét.

Szijjártó Péter az RTL Klub Híradójának elmondta, a részt vevő klubok vendégeket hívhatnak meg, a minisztert a Budapest Honvéd invitálta, ő pedig vitte az gyerekeit és az egyik barátját.

Korábban ismertettük a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nemrég meghozott elnökségi határozatának idevonatkozó részletét, amely szerint a zárt kapus mérkőzések esetében azt is fel kell tüntetni, hogy a listán szereplők a stadion melyik zónájában tartózkodhatnak.

Zónából kettőt alakítottak ki, a protokollt és a sportot. Az előbbiben a csapatok vezetői mellett „a meghívott szponzor vendégek, mint nézők”, valamint azok tartózkodhattak, akiknek ez a mérkőzés megrendezéséhez, a tévés közvetítéséhez és a sajtó tájékoztatáshoz szükséges.

A sport zónában kizárólag a játékosok, a regisztrációs szabályzatban meghatározott sportszakemberek és a mérkőzések megrendezéséhez minimálisan szükséges üzemeltető, egészségügyi és kiszolgáló személyzet tartózkodhatott.

Szijjártónak, a fiainak és Dzsudzsáknak tehát nem lett volna szabad ott lenniük a Puskás Arénában, hisz a sport zónában ültek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

120 orvos hunyt el eddig Peruban a koronavírus miatt

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Két hitelminősítő is ítélkezik ma Magyarországról

Listába szedték az országokat, ahol a legtöbb kibertámadás történik

Listába szedték az országokat, ahol a legtöbb kibertámadás történik