szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balázs József döntése miatt vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa.

Június 15-i hatállyal benyújtotta lemondását a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője – értesült a Promenad.hu és a Magyar Nemzet.

A lap azt írja, hogy Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki.

Az Index írta meg, hogy a tankerület vezetője több intézmény igazgatóját is arra utasította, hogy vágja vissza a létszámot. Így több diák, aki a felvételi eredmények alapján azt hitte, hogy biztos a helye, azzal szembesült, hogy máshol kell elkezdenie a tanévet, mint ahol terveze.

Szintén Balázs volt az, aki írásbeli figyelmeztetésben részesítette és eltiltotta a csoportjaitól azt a testnevelő tanárt, aki humorosnak szánt videót töltött fel az internetre, hogy feldobja a diákokat.

Csinált egy tréfás videót a testnevelő tanár, a tankerület durván megalázta

Komolyan meghurcolta a tankerület a „vasalódeszkás" tanárt.

A Klebelsberg Központ a „vasalódeszkás” ügyben szombaton közleményt adott ki, amelyben jelezte: miután a történtek a tudomásukra jutottak, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet, ő azonban „ezt nem tette meg”.

Az ügyben hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a tankerületi igazgató döntése.

A hírhez kapcsolódó kérdéseinket elküldtük a Klebelsberg Központnak. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Vasalódeszka-oltárral reagált a megalázott tanár esetére egy pécsi lelkész

A pécsi evangélikus lelkész szerint humor nélkül semmibe sem érdemes belefogni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

G-osztály után most Defenderré varázsolták át a kis Suzuki Jimnyt

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban