szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az oktatási jogok biztosa szerint a testnevelő tanárt emberi méltóságában sértette meg a tankerület-vezető.

A makói testnevelés tanár ügyében hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos a tankerületi igazgató ellen – tudta meg a hvg.hu.

Az oktatási jogok biztosa azért indította meg a vizsgálatot, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a makói tankerületi igazgató döntése.

©

Mint korábban írtuk, a makói gimnáziumban tanító testnevelés tanár készített egy humoros videót a diákjainak a karanténoktatás kezdetekor, hogy motiválja őket, ám a tankerületi vezető ezt nem nézte jó szemmel. A tanárt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, eltiltotta a csoportjaitól (de nem függesztette fel), és értelmetlen munkára kényszerítette azzal, hogy minden nap bekérte a tananyagot, amit a diákok nem láthattak, hiszen elvették a tanártól a csoportjait. Ezt a pedagógus mélyen sértőnek, megalázónak tartja. Úgy tűnik, az oktatási ombudsman is így gondolja. Várjuk a vizsgálat eredményét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Üzentek a távozó indexesek: Lesz másik!

Üzentek a távozó indexesek: Lesz másik!

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?