szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pécsi evangélikus lelkész szerint humor nélkül semmibe sem érdemes belefogni.

– Nem mersz vasalódeszkás képet feltenni!
– Fogd meg a söröm!”

Ezt a párbeszédet fűzte a közösségi oldalára feltöltött fotójához Ócsai Zoltán, a Pécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze. A képen egy vasalódeszkán kialakított oltár mögött áll, szertartáskönyvvel a kezédben pózol mosolyogva. A „vasalódeszkás úszásoktatást” bemutató, a tankerület által emiatt megalázott makói tanár esetére reagált így.

„Mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, én csak az esetre reagáltam. Humor nélkül nem érdemes bármibe belefogni” – mondta Ócsai Zoltán a hvg.hu-nak. A lelkész azt is hozzátette: azért posztolt, mert tetszett neki a tanár videója, és nem szereti a vaskalapos megoldásokat. Ám semmilyen politikai vagy más ideológiát nem akart a bejegyzése mögé tenni.

Ócsai Zoltán szerint a karanténidőszak alatt az egyházközségben többször is posztoltak humoros képeket, hogy oldják a feszültséget a hívek körében, és erre még az idős vagy konzervatívabb hívők is pozitívan reagáltak.

„Ismerem az egyházunk vezetőit, tudom, hogy van humoruk” – mondta arra a kérdésre, nem tart-e attól, hogy a kép miatt esetleg a makói tanárhoz hasonlóan őt is retorziók érik.

Azonnali ombudsmani vizsgálat indul a „vasalódeszkás tanár" ügyében

Az oktatási jogok biztosa szerint a testnevelő tanárt emberi méltóságában sértette meg a tankerület-vezető.

Az Ócsai bejegyzése alatti hozzászólók közül többen maguk is vasalódeszkás képekkel állnak ki a meghurcolt tanár mellett.

A makói tornatanár mellett közben a Citizengo oldalán egy online petíció is indult, amit szombat fél három körül már több mint 19 ezren írtak alá.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!