szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szülői bejelentés miatt intézkedett a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ.

Közleményt adott ki a Klebelsberg Központ (KK) azután, hogy megírtuk: a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárát, Vezsenyi Lászlót írásbeli figyelmeztetésben részesítette és eltiltotta a csoportjaitól, valamint értelmetlen mukára kényszerítette a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője egy humoros videó miatt.

A KK most azt írta: a testnevelővel „kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést.

A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él.”

Miután az ügy a tudomásukra jutott, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a döntését, mert az eljárásával nem értenek egyet – olvasható a KK közleményében, amelyből kiderül az is, hogy „a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg”.

A KK jelezte, hogy középirányítóként „nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek”.

Csinált egy tréfás videót a testnevelő tanár, a tankerület durván megalázta

Komolyan meghurcolta a tankerület a „vasalódeszkás" tanárt.

Az ügyben hivatalból azonnali vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa. Aáry-Tamás Lajos szerint a testnevelő tanárt emberi méltóságában sértette meg a tankerület vezetője.

Egy pécsi evangélikus lelkész vasalódeszka-oltárt készített Vezsenyi ügyére reagálva. Ócsai Zoltán azt mondta lapunknak, hogy mindenki úgy értelmezi a fotóját, ahogy akarja, de jelezte: tetszett neki a tanár videója, és nem szereti a vaskalapos megoldásokat.

A tanárt támogató online petíció is indult, szombat délután öt óra körül már közel 23 ezren írták alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

Valaki nem bírta kivárni a Microsoft Surface Duót, nyomtatott hát egyet

Felöklelte és kis híján megölte gazdáját egy bika Hercegszántónál

Felöklelte és kis híján megölte gazdáját egy bika Hercegszántónál

Debrecent is bevette a 4iG

Debrecent is bevette a 4iG