szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szomorú Szilárd nem részletezte, hogy mi vezetett a lemondásához.

„Fájdalmas” bejelentést tett Balatonszemes fideszes polgármestere hétfőn a község közösségi oldalán: lemondott. A döntését azzal indokolta, hogy nem arra vállalkozott, ami a településen folyik, nem harcba és csatába készült.

Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet.”

Szomorú szerint „mindenkinek látható és érezhető”, hogy óriási a feszültség a településen, de a részleteket nem fejtette ki. Annyi bizonyos, hogy a hat független képviselőből álló testülettel együtt komoly kihívással kellett volna szembenéznie: a kormány koronavírus-járvány apropóján rengeteg pénzt vont el az önkormányzatoktól. Az intézkedések ráadásul – a Balatoni Szövetség szerint – a Balaton-parti önkormányzatokat lényegesen komolyabban terhelik, mint más településeket.

Ha a kormány így terheli az önkormányzatokat, több balatoni város működésképtelenné válhat

Akkora a balatoni önkormányzatok költségvetési hiánya a kormányzati elvonások és a korábbi intézkedések miatt, hogy már fejlesztéseket kell elhalasztani, 2021-től pedig romolhat a helyzet a Balatoni Szövetség elnöke szerint.

Balatonszemesen emellett Mészáros Lőrincet hibáztatták egy park tönkretételéért, ami két éve történt. A munkagépek dúlása után kártérítést szeretett volna több nyaralótulajdonos. 2018 őszén a balatonszemesi parton további átalakítások is kezdődtek.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Orbán mindenkire lőtt, aki mozgott, és a koronavírust is eltalálta

„Az első csatát megnyertük, ez a győzelem a zsákban van” – így értékelte a koronavírus elleni védekezés első ütemének végét Orbán Viktor. De a védekezés során a miniszterelnök több csatát is felvállalt, aminek a célja egyértelmű volt: politikai ellenfeleivel próbált meg leszámolni.