szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem teljesíti az Európai Unió kérését Magyarország, Szerbia kivételével nem nyitjuk meg a határokat 14 EU-n kívüli ország állampolgárai számára – jelentette be Orbán Viktor.

Csütörtökön korán reggel összeült az operatív törzs az Európai Unió javaslatának a megvitatására – derült ki Orbán Viktor kormányfő Facebookra feltöltött videójából.

Orbán azt mondta, nagy baj még nincs, a járvány második hulláma még nem érkezett meg, de az EU azt javasolta Magyarország számára, hogy nyissa meg a határait 14 nem európai uniós ország előtt.

Az ülés után Orbán elmondta, úgy döntöttek, hogy visszaállítják kötelező jelleggel az átutazók számára a humanitárius korridort, ezt az útvonalat a miniszterelnök szerint nem hagyhatják majd el az utazók. Ez hasonló lesz, mint amit a járvány tetőpontján bevezettek.

Orbán hozzátette, a határellenőrzéseket továbbra is fenntartják, az EU kérését pedig nem tudják teljesíteni, Szerbia kivételével továbbra sem fogad Magyarország EU-n kívüli állampolgárokat.

Az Európai Unió Tanácsa nemrég döntött arról, hogy július 1-től 14 ország számára megnyitja határait az Európai Unió. Eszerint szerdától a következő országok állampolgárai korlátozások nélkül beléphetnek az EU területére: Algéria, Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Montenegró, Marokkó, Új-Zéland, Ruanda, Szerbia, Dél-Korea, Thaiföld, Tunézia, Uruguay.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Két újabb figyelmeztetés Orbánnak Brüsszelből

Az európai értékekért felelős bizottsági alelnök kijelentette, minden lehetséges eszközt bevetnek, nehogy Magyarország és Lengyelország megszeghesse a demokratikus játékszabályokat, ám közben Brüsszel civilizált, nyílt párbeszédre törekszik mindkét kormánnyal. Utóbbi így volt már a járvány előtt is, és így lesz utána is.

Négy kisbuszból álló horrorszerelvényt kapcsoltak le a rendőrök

Négy kisbuszból álló horrorszerelvényt kapcsoltak le a rendőrök

Elektromos pickuppal lepné meg a piacot a Volkswagen?

Elektromos pickuppal lepné meg a piacot a Volkswagen?

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”