szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két fiatal verekedett össze nagyon durván a marcali sportpályán, amibe beszállt egy harmadik srác is. Az ügyészség vizsgálta az esetet.

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat három – két 17 éves és egy 16 éves – fiúval szemben, akik előre egyeztetett verekedéssel akarták lerendezni vitájukat.

A fiúk tavaly novemberben együtt indultak iskolába Marcaliba, amikor a buszmegállóban a két 17 éves összeveszett. Akkor még nem kezdtek el verekedni, de megbeszélték, hogy tanítás után találkozni fognak, és majd akkor megteszik. Így is történt: iskola után a marcali buszpályaudvarról – több társukkal együtt – átvonultak egy sportpályára, ahol egymásnak estek.

A két srác percekig ütötte-rúgta egymást, az ügyészség szerint hol az egyik, hol a másik kerekedett felül, végül egyikük a társa nyakát a könyökhajlatba fogva elkezdte fojtogatni. A verekedés annyira eldurvult, hogy a többiek próbálták szétválasztani őket, de ez csak rövid időre sikerült, mivel újra egymásra támadtak. Az egyikük a nyakánál fogva próbálta földre szorítani a másikat, mire a másik harapással válaszolt.

Ekkor egyikük oldalán a 16 éves vádlott is bekapcsolódott a verekedésbe, aki fejbe rúgta az ekkor földre vitellel próbálkozó egyik 17 évest, akit az ellenfele kétszer ököllel meg is ütött, aztán a nézők véget vetettek az összecsapásnak.

A verekedők végül könnyű sérülésekkel megúszták az esetet, viszont eljárás indult ellenük. Az ügyészség mindhárom, ezidáig büntetlen, és beismerő vallomást tett fiatallal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kunhalmi: 2022-ben megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól

Kunhalmi: 2022-ben megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország