szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn válik hivatalossá Szigliget polgármesteri posztjáért indulók listája. A jelöltek között ott van a település lemondott vezetőjének fia, Balassa Bálint is, aki eddig önkormányzati képviselő volt.

Július 22-én meglepetésre lemondott tisztségéről Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, és feloszlatta magát az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is. Az emiatt kiírt időközi választásra a hivatalos adatok szerint eddig két polgármester-jelöltet vett nyilvántartásba a választási bizottság, ám a Népszava információi szerint összesen hatan jelezték, hogy elindulnának a posztért. A lemondott polgármester fia, Balassa Bálint is közöttük van.

Hétfőn lesz hivatalos, indul-e a fiam

– erősítette meg a lapnak a települést 18 évig vezető Balassa Balázs, aki arról továbbra sem nyilatkozott, miért távozott a teljes vezetés. Arra a felvetésre, hogy félti-e gyerekét a polgármesterségtől, Balassa annyit mondott: természetesen átgondolja, mi lenne a jó a családjának, de úgy véli, eddig képviselőként dolgozó fiának van rálátása Szigliget helyzetére.

Az időközi választást október 18-án tartják.

Lemondott szigligeti polgármester: Bizonyos vállalkozókkal szemben védtelenek vagyunk

Balassa Balázs szerint egyes folyamatokat településvezetőként sem tudnak megállítani, a közvélemény figyelmét azonban szeretnék ráirányítani a veszélyekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Lemondott Szigliget teljes vezetése

A leköszönő polgármester szerint ma már nem lehet olyan értékrend szerint végezni a munkáját, amiben hisz, és amit képviselt az elmúlt huszonkét évben.

77 éve eltűnt, 1499 tonnás tengeralattjáró roncsaira bukkantak – videó

77 éve eltűnt, 1499 tonnás tengeralattjáró roncsaira bukkantak – videó

Vidnyánszky mellől leghűségesebb hívei is kifarolnának

Vidnyánszky mellől leghűségesebb hívei is kifarolnának

Betartottak a polgármesternek a Fidesz és a Mi Hazánk jászberényi képviselői

Betartottak a polgármesternek a Fidesz és a Mi Hazánk jászberényi képviselői