szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A leköszönő polgármester szerint ma már nem lehet olyan értékrend szerint végezni a munkáját, amiben hisz, és amit képviselt az elmúlt huszonkét évben.

Lemondott szerda reggel tisztségéről Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, és feloszlatta magát az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is – írta meg a Hirbalaton.hu.

A lapnak a településvezető – aki négy évig képviselőként dologozott, majd 18 éven át irányította Szigligetet –, azt mondta, nagyon nehéz volt meghozni a döntést, „de úgy érzem, hogy ma már nem lehet a szerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt huszonkét évben”. Hozzátette: a testület egyetértett az érveivel, ezért mondták ki, hogy felállnak.

Balassa arról is beszélt, hogy már a tavalyi önkormányzati választáson sem akart elindulni, de a megkezdett munkák befejezéséért, és a jelenleg is zajló pályázatok miatt végül úgy döntött, hogy ismét megméreti magát. Rajta kívül nem volt másik jelölt a posztra.

Egyre nehezebben élem meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni”

– fűzte hozzá a polgármester, aki azt is elárulta, hogy nem a településen belüli konfliktusok, hanem külső okok vezettek a lemondásához.

A település új vezetésének megválasztásáig a leköszönő polgármester és képviselő-testület marad hivatalban, változatlan hatáskörrel.

Balassa öt éven át, tavalyig a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke volt, majd társelnök lett. Ezt a posztot a továbbiakban nem töltheti be.

Az MTI-nek Lutár Mária, a település jegyzője azt mondta, hogy az időközi választás időpontját 15 napon belül kell kitűzni.

Június 30-án egy másik Balaton-parti település polgármestere, a fideszes Szomorú Szilárd mondott le. A döntését azzal indokolta, hogy nem arra vállalkozott, ami a településen folyik, nem harcba és csatába készült. „Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet” – fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak minden ötödik koronavírussal fertőzött marad tünetmentes

Csak minden ötödik koronavírussal fertőzött marad tünetmentes

Melyik vírusirtó véd most a legjobban? Ingyen is le lehet tölteni?

Melyik vírusirtó véd most a legjobban? Ingyen is le lehet tölteni?

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt

Még adós a helyreigazítással két kormánylap is a perben, amelyben Matolcsy Gyöngyi csak terelt